poslastica dana
OD MAGIČNOG BRAUNI-SUFLEA SA MALINAMA NE POSTOJI NIŠTA KREMASTIJE: Erupcija najukusnijeg čokololadno - voćnog ukusa
Recept za brauni-sufle kakav verovatno nikada niste probali
Ako ste ljubitelj čokoladnih i voćnih ukusa, na pravom ste mestu. Još kada ih sjedinimo, nema bolje.
Ovoj poslastici retko ko može odoleti, a kada je jednom spremite, spremićete je još milion puta.
Radi se o pravoj erupciji najslađih mogućih ukusa.
Za koru
čokolada - 100 g, crna
maslac - 100 g
šećer - 100 g
brašno - 50 g
jaja - 2 komada
Za sufle
kisela pavlaka - 500 g
čokolada - 100 g, crna
sveže mleko - 100 ml
šećer - 50 g
šećer u prahu - 50 g
želatin - 1 kesica
maline
šumsko voće
Opciono
banane
Priprema:
Za koru istopimo maslac i čokoladu na vodenoj pari.
U posudi mutimo jaja sa šećerom. Dodajemo prosejano brašno i istopljenu čokoladu.
U kalup sa pokretnim dnom sipamo smesu i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta. Ostavljamo da se u potpunosti ohladi.
Za sufle istopimo čokoladu na vodenoj pari zajedno sa svežim mlekom i šećerom.
Pripremamo želatin prema uputstvima na pakovanju. U pavlaku dodajemo šećer u prahu i želatin. Dobro mešamo dok se ne dobije homogena smesa.
Po zidovima tepsije možete da stavite providnu foliju, sipajte voće i odozgo mlečnu smesu.
Brauni ukrašavamo voćem i ostavljamo u frižideru da se stegne na minimum 5 sati.
Nakon toga vadimo, sklanjamo zidove tepsije i brauni sufle posipamo slojem maline sa kakaom.
Napomena: Celu kombinaciju možete "pojačati" i bananama.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Bonapeti/Preneo: V.Š)