Brauni sufle - poslastica koja se pamti, Foto: Printscreen/Youtube/Danijela Čotić

poslastica dana

OD MAGIČNOG BRAUNI-SUFLEA SA MALINAMA NE POSTOJI NIŠTA KREMASTIJE: Erupcija najukusnijeg čokololadno - voćnog ukusa

Recept za brauni-sufle kakav verovatno nikada niste probali

Objavljeno: 12.03.2024. 16:48h

Ako ste ljubitelj čokoladnih i voćnih ukusa, na pravom ste mestu. Još kada ih sjedinimo, nema bolje.

Ovoj poslastici retko ko može odoleti, a kada je jednom spremite, spremićete je još milion puta.

Radi se o pravoj erupciji najslađih mogućih ukusa.

Za koru

čokolada - 100 g, crna

maslac - 100 g

šećer - 100 g

brašno - 50 g

jaja - 2 komada

Za sufle

kisela pavlaka - 500 g

čokolada - 100 g, crna

sveže mleko - 100 ml

šećer - 50 g

šećer u prahu - 50 g

želatin - 1 kesica

maline

šumsko voće

Opciono

banane

Priprema:

Za koru istopimo maslac i čokoladu na vodenoj pari.

U posudi mutimo jaja sa šećerom. Dodajemo prosejano brašno i istopljenu čokoladu.

Recept za najukusniji brauni-suflefoto: Printscreen/Youtube/Danijela Čotić

U kalup sa pokretnim dnom sipamo smesu i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta. Ostavljamo da se u potpunosti ohladi.

Za sufle istopimo čokoladu na vodenoj pari zajedno sa svežim mlekom i šećerom.

Pripremamo želatin prema uputstvima na pakovanju. U pavlaku dodajemo šećer u prahu i želatin. Dobro mešamo dok se ne dobije homogena smesa.

Po zidovima tepsije možete da stavite providnu foliju, sipajte voće i odozgo mlečnu smesu.

Brauni ukrašavamo voćem i ostavljamo u frižideru da se stegne na minimum 5 sati.

Nakon toga vadimo, sklanjamo zidove tepsije i brauni sufle posipamo slojem maline sa kakaom.

Napomena: Celu kombinaciju možete "pojačati" i bananama.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Bonapeti/Preneo: V.Š)