Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/kuvajte_sa_stasom

recept

DA LI STE IKADA PRAVILI CARSKO MESO SA KROMPIROM?Ovaj RECEPT svaka domaćica mora da ima u svom KUVARU

Idealno za neki porodični ručak za vikend, svečanu priliku.

Objavljeno: 12.03.2024. 15:40h

Ukus je stvarno odličan, nećete požaliti ako se odlučite na pripremu ovog jela na ovaj način.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 600 g laks karea
  • so, biber
  • 1/2 veze peršuna
  • 1/2 veze celerovog lista
  • ruzmarin
  • 600 g kuvanog mladog krompira
  • 20 g putera
  • tabasko sos
  • mirođija
  • 100 ml biljne pavlake
foto: Printscreen YouTube/Savori Urbane

Način pripreme:

Meso mora da bude u komadu, očišćeno od viška masnoće i žilica. Posoliti ga pobiberiti i uvaljati u sitno isečen peršunov i celerov list. Sve uviti u alu-foliju i peći 45 minuta u rerni na 220 stečeni C.

Izvaditi iz rerne, skinuti foliju i peći još 15 minuta da meso poprimi lepu boju.

Za to vreme skuvati krompir, ocediti ga od vode i sotirati na puteru. Začiniti i dodati tabasko sos, pavlaku i kuvati 2-3 minuta. Servirati ljuti krompir uz tanko sečene komade karea.

Napomena: Ruzmarin je jedan od osnovnih začina mediteranske kuhinje. Njime se začinjava meso, posebno piletina, ovčetina, svinjetina i divljač. Preporučuje se za meso pečeno u rerni, ispod sača ili za pripremu mesa na grilu. Stavlja se na kuvan ili pečen krompir. Umereno upotrebljen može da se kombinuje i sa drugim začinima.

Vreme pripreme: 60 minuta

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.K./Prenosi M.M.)