Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

morate znati!

OVO KUVANO JELO PRAVA JE BOMBA ZA IMUNITET: Nema bolje INFUZIJE od ovog ŠARENILA u tanjiru

Ima brojne prednosti: pomaže nam u mršavljenju, ali je i dokazan saveznik u borbi protiv virusa i prehlade

Objavljeno: 12.03.2024. 14:31h > 14:33h

Supa nas leči i okrepljuje, ali nas i podseća na vremena kada smo svi jeli u krugu porodice, što je, pogotovo danas, izuzetno dragoceno. Supa ima brojne prednosti: pomaže nam u mršavljenju, ali je i dokazan saveznik u borbi protiv virusa i prehlade. Nju možete da jedete kao predjelo, ali i kao glavni obrok.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 1/2 korena celera
  • 2 šargarepe
  • 125 g spanaća
  • 1 kašika margarina
  • 2 sveže kobasice
  • 1 l mesnog bujona (kockica supe)
  • 1 veza svežeg zeleniša (peršun, mirođija, mladi luk)
  • 1 šolja graška (smrznutog)
  • so
    foto: Printscreen

Priprema:

Celer, luk i šargarepu oljuštite i isecite na kruprnije kockice. Spanać operite i isecite na duguljaste komade. U šerpi rastopite margarin i dodajte povrće, pa kratko dinstajte (nekih 5 minuta). U povrće sipati bujon i kuvati još 15 minuta. Sav zeleniš operite, kobasicu usitnite. Posolite, pa napravite manje knedle. Stavite ih u supu sa povrćem, zajedno sa graškom i kuvajte sve dok knedle ne izbiju na površinu.

Bonus video:

(Espreso/NajŽena/Slobodanka Ćorić/Prenosi M.M.)