recept za sve pare
BUGARSKI KOLAČ "ČOKOLADNE RUŠEVINE" SE TOPI U USTIMA: Najukusnija poslastica sa orasima i čokoladom
Najukusnija poslastica sa orasima i čokoladom je bugarski kolač "čokoladne ruševine" koji se topi u ustima
Uvek posle ručka naše najmilije volimo da obradujemo nekim desertima koji će im tako slatko prijati da će svi tražiti i parče više.
Nekada su to jednostavne poslastice, a nekada raskošne torte...
Jedan turski kolač "nevesta" je toliko dobar da mnogi već zapisuju pripremu, a i vi ćete kada vidite kako se sprema.
Ispred vas je sada još nešto ukusnije, a u pitanju je bugarski kolač "čokoladne ruševine" - sočan, kremast, lagan...
Ovo možete samo da poželite u svojim sveskama jer kombinacija ukusa obara na pod.
Recept sa sastojcima:
Za koru:
kakao - 2 supene kašike
jaja - 2
prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
šećer u prahu - 180 grama
brašno - 200 grama
kisela pavlaka - 200 grama
Za fil:
šećer u prahu - 70 grama
kisela pavlaka - 700 grama
Za glazuru:
crna čokolada - 100 grama
orasi - 1 - 2 supene kašike, mleveni
Način pripreme:
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte pavlaku i brašno sa praškom za pecivo. Sipajte 1/2 smese u tepsiju obloženu papirom. U drugu polovinu dodajte kakao i izmešajte.
Sipajte na belu smesu i pomoću štapića blago izmešajte. Pecite na 180 stepeni otprilike 15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Naseckajte na kockice (3-4 cm).
U posudi pomešajte pavlaku sa šećerom u prahu.
Umačite komadić u krem i stavite ga na poslužavnik. Umačite drugi i stavite ga do njega. Tako napravite prvi red.
Nakon toga nastavite drugi red i tako dok se sastojci ne potroše i oblikovali ste gomilicu.
Pospite orasima i zalijte istopljenom čokoladom.
Stavite čokoladni kolač u frižideru na nekoliko sati.
Kolač "čokoladne ruševine" je gotov.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)