sjajno rešenje
KAKO NAPRAVITI PUN PLEH NAJFINIJIH KOLAČA ZA 300 DINARA? Starinski recept za omiljenu poslasticu od samo 4 sastojka
Recept za tradicionalne, nezamenjive oblande koji je veoma lak
U poslednje vreme domaćice sve češće prave neke moderne, često skupe kolače, dok oni tradicionalni postaju nešto manje zastupljeni i to nepravedno.
Oblande svakako spadaju u tu grupu. Jednostavne, jeftine, a nema ko ih ne voli.
Stare domaćice čuvaju svoje recepte i spasavaju ih od padanja u zaborav.
Za oblande nije potrebno puno sastojaka, a spremaju se veoma brzo.
Potrebno je:
1 l mleka
800 g šećera
30 g margarina
1 oblande
Priprema:
U mleku skuvajte šećer. Potrebno je dosta dugo kuvati, sve dok ne izvri deo mleka i postane gušće, a onda sklonite sa vatre i dodajte margarin. Izmešajte i ostavite da se malo stegne. Ko voli, može da doda mleveni keks ili orahe, s tim da tada može da ostane i malo ređi fil, jer će mu keks dati dodatnu gustinu.
Kad se prohladi filujte jednu po jednu oblandu i onda stavite u krpu i u frižider da se stegne. Isecite na kockice ili romboide i služite.
Uživanje je zagarantovano.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)