RECEPT
POREĐAJTE SVE SASTOJKE U PEKAČ I ODMORITE: Ručak će vam biti GOTOV dok vi pijete KAFU, meso se KAŠIKOM SEČE
Uživaćete u spremanju ručka
Recept za ručak koji će vam se topiti u ustima!
Radi se o fenomenalnim krompiru i mesu, nema greške.
Samo dobro obratite pažnji i korak po korak ćete doći do najboljeg specijaliteta.
Sastojci
- 1 kg krompira
- 2-3 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 4 svinjske šnicle
- 200-300 g ljutih kobasica
- 5-6 šnitica slanine
- po potrebi svinjska mast
- so
- mleveni biber
- usvi biljni začin
- granule belog luka
- 1/2 čaše vode
Priprema
Povrće očistite i isecite na krupnije komade. Pekač podmažite mašću: dno, ivice kao i poklopac. Prvo poređajte krompir, pospite sa malo začina. Onda preko krompira poređajte šnicle, kobasice i slaninu. Pospite šnicle začinima (kobasice su već začinjene, a slanina slana).
Preko mesa stavite šargarepu i crni luk pa i njih pospite sa malo začina. Sipajte pola čaše vode. Poklopite, stavite u rernu i pecite sat vremena na temperaturi od 220-240stC.
Posle sat vremena otklopite jelo, vratite u rernu i pecite na 200st još pola sata. Na pola pečenja, posle 15-ak minuta, okrenite šnicle, kobasice i slaninu da porumene i sa druge strane.
Za spremanje jela koristite pekač pošto on ima odignut poklopac tako da između jela može da struji para za vreme kuvanja, ali u istu svrhu može da posluži i dublja šerpa sa odignutim poklopcem pa i obična šerpa koju u tom slučaju treba napuniti samo do pola. Pored krompira, crnog luka i šargarepe, kao nekog najosnovnijeg i najšire korišćenog povrća možete po svom izboru dodati i tikvice, pečurke, cveklu, papriku ali je ovde u stvari predlog da se uz osnovno povrće koristi po malo od raznog od mesa, kobasica i slanine da poprime ukuse, mirise i začine jedno od drugog.
Bonus video:
(Espreso/Recepti.com/Prenosi M.M.)