bolji od mrsnog
NAJKREMASTIJA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Posni kolač sa čokoladom i jabukama - recept za poželeti
Posni kolač sa čokoladom i jabukama je najkremastija poslastica za Uskršnji post, a recept je samo za poželeti
Iako uskoro kreće Uskršnji post nećete morati da se brinete oko slatkiša u tom periodu.
Svima najteže pada što moraju da se odreknu najboljih mrsnih poslastica u tih 7 nedelja, ali verujte da su posne verzije još i ukusnije.
Osim toga, svima će dobro doći da imaju i neke ideje za kuvana jela, a jedno takvo je "jota" kakvu spremaju stari monasi sa Hilandara.
Da se vratimo na slađi deo, a to je posni kolač sa čokoladom i jabukama.
Mirisom i ukusom vraća u dane kada smo bili deca, a toliko je sladak da ćete ga jesti sa slašću.
Recept i sastojci:
malo šećera u prahu
600 grama jabuka
100 grama posne čokolade
1 čaša šećera
1 kašičica sode bikarbone
pola čaše ulja
2 čaše brašna
1 kašičica cimeta
Ovo je priprema:
Jabuke operite, očistite i izrendajte, pa ih dobro promešajte.
Ostavite ih da odstoje pola sata.
Nakon toga sipajte ulje, opet promešajte, sipajte cimet, prosjte brašno i dodajte sodu bikarbonu.
Smesu lepo sjedinite i dodajte istopljenu crnu čokoladu.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
U pleh sipajte smesu i pecite nekih 30 minuta.
Ostavite kolač da se ohladi, a zatim ga isecite na kocke i preko njega pospite šećer u prahu.
Prijatno i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)