recept
PICA ROLNICE, ODLIČNE ZA DORUČAK ILI VEČERU: Spremaju se brzo, a ukus odmah osvaja
Pica rolnice se brzo i lako prave, a suština je u filu, koji je sličan onom za bolonjeze špagete
Za pica rolnice potrebno vam je smrznuto testo i oko 40 minuta vremena. Vrlo su izdašne, možete da ih pravite kada imate goste. Njihova čar je u filu, koji se pravi sa mlevenim mesom, te su vrlo bogato napunjene. Možda ćete želeti da napravite i brzu picu za celu porodicu, sa kobasicom i paradajzom. A evo i kako da napravite pica rolnice!
Sastojci:
230 mlevenog mesa
230 ml paradajz sosa
60 g iseckanog sira mocarela
1/2 kašičice sušenog origana
250 g smrznutog testa
Recept za pica rolnice
Skuvajte mleveno meso
Za pica rolnice u velikom tiganju kuvajte mleveno meso na srednjoj vatri dok ne bude više ružičasto i iscedite. Sklonite sa vatre. Dodajte paradajz sos, mocarela sir i origano.
Nafilujte testo
Odmrznite testo pa ga isecite na 8 pravougaonika. Stavite oko 3 kašike mešavine mesa duž 1 dugačke strane svakog pravougaonika. Urolajte počevši od dugačke strane obložene filom. Svaku rolnu isecite na 3 dela.
Pecite rolnice
Stavite rolnice šavom nadole, dovoljno odvojene na podmazan pleh. Pecite na 190° 15 minuta ili dok ne porumene. Uživajte u pica rolnicama!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)