Pica rolnice, Foto: PRINTSCREEN/YT/RICETTE FRESCHE

recept

PICA ROLNICE, ODLIČNE ZA DORUČAK ILI VEČERU: Spremaju se brzo, a ukus odmah osvaja

Pica rolnice se brzo i lako prave, a suština je u filu, koji je sličan onom za bolonjeze špagete

Objavljeno: 10.03.2024. 13:37h > 13:39h

Za pica rolnice potrebno vam je smrznuto testo i oko 40 minuta vremena. Vrlo su izdašne, možete da ih pravite kada imate goste. Njihova čar je u filu, koji se pravi sa mlevenim mesom, te su vrlo bogato napunjene. Možda ćete želeti da napravite i brzu picu za celu porodicu, sa kobasicom i paradajzom. A evo i kako da napravite pica rolnice!

Sastojci:

230 mlevenog mesa

230 ml paradajz sosa

foto: Bakina kuhinja

60 g iseckanog sira mocarela

1/2 kašičice sušenog origana

250 g smrznutog testa

Recept za pica rolnice

Skuvajte mleveno meso

Za pica rolnice u velikom tiganju kuvajte mleveno meso na srednjoj vatri dok ne bude više ružičasto i iscedite. Sklonite sa vatre. Dodajte paradajz sos, mocarela sir i origano.

Nafilujte testo

Odmrznite testo pa ga isecite na 8 pravougaonika. Stavite oko 3 kašike mešavine mesa duž 1 dugačke strane svakog pravougaonika. Urolajte počevši od dugačke strane obložene filom. Svaku rolnu isecite na 3 dela.

Pecite rolnice

Stavite rolnice šavom nadole, dovoljno odvojene na podmazan pleh. Pecite na 190° 15 minuta ili dok ne porumene. Uživajte u pica rolnicama!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)