Kačamak sa slaninom, Foto: Bakina kuhinja

recept

STARINSKI RECEPT ZA KAČAMAK OD KOG POLAZI VODA NA USTA: Naši stari su ga ovako jeli - suvo meso daje POSEBAN UKUS

Niko mu ne može odoliti, voda curi na usta, preukusno

Objavljeno: 10.03.2024. 08:12h

Kako skuvati kačamak na starinski način, onako na "masni" polazi voda na usta.

Potrebno je:

350-400 ml vode

soli

foto: Bakina kuhinja

1 lonče od 300 gr brašna

50 gr suve slanine

3 kašike sitnijih čvaraka

2 kašike kisele pavlake ili kajmaka

50 gr sira

po želji kiseljo mleko

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

Staviti u šerpu vodu posoliti pa kad provri polako dodavati brašno i celo vreme mešati na tihoj vatri. Kačamak peći oko 4-5 minuta.

U činiju staviti kajmak ili pavlaku pa rasporediti po dnu. U tiganju ispržiti seckanu slaninu.

Kad se slanina isprži da bude rež dodati čvarke da se ugreju i skloniti. Preko pavlake hvatati ravrjačom kačamak i viljuškom skidati manje komade kačamača.

Polako rasporediti prženu slaninu i čvarke. Preko rasporediti izmrvljen sir može malo i kiselog mleka. Niko mu ne može odoliti, voda curi na usta preukusno.. Prijatno!!!

Bonus video:

(Espreso)