ne zna se šta je lepše!
RECEPTI ZA NAJUKUSNIJE OBROKE OD SAMO 500 DINARA: Cela porodica će biti punog stomaka - brzo se pravi, a ukus kida
Lagani i brzi obroci koji će oduševiti svakog na prvi zalogaj
Ponekad, sve što vam treba su brzi, slasni, ali i jeftini recepti koji će da izmame osmeh na vaše, ali i na lice vaše porodice!
Zato vam donosimo 2 super recepta za brza i jednostavna jela, koja su veoma ukusna, a koja možete da pripremite za čas. Uz to su, naravno, i povoljna!
Piletina u sosu od limuna, belog luka i maslaca
Osim što je fina i što će vam za njenu pripremu trebati manje od pola sata, ova piletina toliko je lagana za pripremu da ćete u međuvremenu imati i koji trenutak da napravite neku finu posalsticu ili prilog.
Potrebno je:
- 5 pilećih bataka
- ½ kašičice bibera
- 50 g maslaca
- 100 ml pilećeg temeljca
- 2 čena belog luka
- sok jednog limuna
- so
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Začinite piletinu biberom i soli i pecite na papiru za pečenje pola sata. Poslednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stepeni kako bi korica postala hrskava. U tiganju rastopite maslac i nekoliko minuta mešajte, sve dok ne poprimi braonkastu boju. Ulijte temeljac, dodaj naseckani beli luk i sok jednog limuna. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna. Ubacite piletinu i pustite da krčka nekoliko minuta.
Zapečeni kremasti njoki sa graškom
S kremastim njokima sa graškom nikad ne možete da pogrešite. Iako ih svako može našraviti kod kuće, brže je ako koristite gotove njoke. Na malo maslaca, s komadićima šunke ili slanine i pavlake ovaj recept rezultiraće veoma ukusnim jelom.
Potrebno je:
- 400 g njoka
- 2 kašičice maslaca
- 100 g šunke
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 50 g parmezana
- 150 g graška
- Biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Skuvajte njoke u posoljenoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju na površinu. U tiganju rastopite maslac i lagano zapecite kockice šunke. Izvadite šunku i stavite je sa strane. U tiganj ubacite naseckani beli luk i pavlaku i vratite na vatru. Kad se smanji za trećinu, dodajte narendani parmezan i promešajte. Posolite i pobiberite. Dodajte njoke i polovinu graška, pa kuvajte minutu na laganoj vatri. Premestite u posudu za pečenje i pecite dok se smesa ne zgusne, 15-20 minuta. Izvadite iz rerne, dodajte preostali grašak, kockice šunke i posluži toplo.
BONUS VIDEO
(Espreso/zenablic/Iris Krdžić/prenela T.M.)