recept
ČOKOLADNI KOLAČ SA VOĆEM KOJI OSVEŽAVA: Poslastica koju će obožavati sve generacije
Priprema je jednostavna, a ukus će svakog oboriti s nogu
Nema domaćice koja nije u stalnoj potrazi za nekim novim receptom, pogotovo kada su poslastice u pitanju.
Ne smemo da tvrdimo, ali mislimo da smo pronašli savršen kolač. Na biskvitu koji je u stilu braunija, spajaju se crna i bela čokolada. A maline i borovnice samo će osvežiti celu ovu priču.
Priprema je jednostavna, a sa ukusom nema greške.
Vreme pripreme:
60 minuta
Sastojci:
Biskvit:
100 g putera
50 g tamne čokolade
2 jaja
40 g šećera
2 kašike brašna
pola praška za pecivo
malo soli
Čokoladni sloj
150 ml slatke pavlake
200 g tamne čokolade
Beli sloj
100 ml slatke pavlake
270 g bele čokolade
150 g maline
150 g borovnice
Priprema:
Najpre otopite puter i čokoladu, pa ih ostaviti da se prohladi. Odvojite belanca i žumanca.
Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele, pa im dodajte istopljenu smesu putera i čokolade. Sjedinite špatulom. Lagano dodajte brašno i prašak za pecivo, pa ponovo sjedinite špatulom.
Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst šne i dodajte u prethodnu smesu. Sjedinite mešajući polako.
Smesu izlijte u okrugli kalup koji ste prethodno obložili pek-papirom. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 20-ak min. Čačkalicom možete proveriti da li je pečeno.
Tamnu čokoladu i slatku pavlaku otopite na srednjoj temperaturi. Zatim sipajte preko korice i stavite u zamrzivač da se malo stegne.
Onda belu čokoladu i slatku pavlaku takođe otopite na laganoj vatri.
Izvadite kolač iz zamrzivača, pa prvo stavite voće preko tamnog fila, a onda preko voća fil od bele čokolade. Ostavite da se dobro stegne u zamrzivaču nekoliko sati.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)