Voćni kolač, Foto: Printscreen Facebook/Tastemade

recept

ČOKOLADNI KOLAČ SA VOĆEM KOJI OSVEŽAVA: Poslastica koju će obožavati sve generacije

Priprema je jednostavna, a ukus će svakog oboriti s nogu

Objavljeno: 09.03.2024. 11:03h

Nema domaćice koja nije u stalnoj potrazi za nekim novim receptom, pogotovo kada su poslastice u pitanju.

Ne smemo da tvrdimo, ali mislimo da smo pronašli savršen kolač. Na biskvitu koji je u stilu braunija, spajaju se crna i bela čokolada. A maline i borovnice samo će osvežiti celu ovu priču.

Priprema je jednostavna, a sa ukusom nema greške.

Vreme pripreme:

60 minuta

Sastojci:

Biskvit:

100 g putera

50 g tamne čokolade

foto: PRINTSCREEN/YT/EASY & YUMMY

2 jaja

40 g šećera

2 kašike brašna

pola praška za pecivo

malo soli

Čokoladni sloj

150 ml slatke pavlake

200 g tamne čokolade

Beli sloj

100 ml slatke pavlake

270 g bele čokolade

150 g maline

150 g borovnice

Priprema:

Najpre otopite puter i čokoladu, pa ih ostaviti da se prohladi. Odvojite belanca i žumanca.

Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele, pa im dodajte istopljenu smesu putera i čokolade. Sjedinite špatulom. Lagano dodajte brašno i prašak za pecivo, pa ponovo sjedinite špatulom.

Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst šne i dodajte u prethodnu smesu. Sjedinite mešajući polako.

Smesu izlijte u okrugli kalup koji ste prethodno obložili pek-papirom. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 20-ak min. Čačkalicom možete proveriti da li je pečeno.

Tamnu čokoladu i slatku pavlaku otopite na srednjoj temperaturi. Zatim sipajte preko korice i stavite u zamrzivač da se malo stegne.

Onda belu čokoladu i slatku pavlaku takođe otopite na laganoj vatri.

Izvadite kolač iz zamrzivača, pa prvo stavite voće preko tamnog fila, a onda preko voća fil od bele čokolade. Ostavite da se dobro stegne u zamrzivaču nekoliko sati.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)