uuh, kakav ukus!
STARE DOMAĆICE ZNAJU TAJNI SASTOJAK ZA NAJSOČNIJI SVINJSKI VRAT: Polizaćete tanjire i tražiti JOŠ - ukus izuva
Priprema nije teška, pa će uspeti i početinicima u kuhinji
Svinjski vrat možete da spremate u rerni, da pržite u tiganju, ali možete i da kuvate u sosu od piva i crnog luka. Ovako pripremljen svinjski vrat je neverovatno mekan, pa možete da ga služite kao gulaš uz pire krompir, ali je i odlično rešenje da napunite lepinju.
Sastojci:
- 1 kg svinjski vrat
- 2 kašičice soli
- 1 kašika slatke paprike
- 1 kašika timijana
- 1 kašika majorana
- 10 bobica kleke
- 5-6 lovorovih listova
- 4 čena belog luka
- 3 crna luka
- 1 kašika brašna
- 250 ml piva
- 1 kocka domaće čorbe od povrća
- 100 ml vode
- 1 konzerva seckanog pelata
Recept ide ovako:
Marinirajte i ispržite meso
Meso isecite na kocke, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom, timijanom, majoranom, dodajte bobice kleke i lovorovo lišće. Zatim dodajte mleveni beli luk i sve dobro sjedinite. Ispržite meso u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja.
Dodajte luk u tiganj
Izvadite meso iz tiganja, pa dodajte crni luk isečen na kolutove. Pržite dok ne omekša, a ako je potrebno sipajte još malo ulja. Promešajte, pa dodajte brašno i opet promešajte. Vratite meso i promešajte.
Sipajte pivo
U jelo sipajte pivo, vodu, dodajte kocku za supu, kao i pelat. Dobro promešajte, pa poklopite i kuvajte na laganoj vatri nekih sat vremena.
BONUS VIDEO
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)