Gibanica-mafini - prost recept, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

fantastična stvar

NAJUKUSNIJE I NAJSNOČNIJE MAFIN-GIBANICE: Spremaju se za samo 20 minuta, tope se pod nepcima (RECEPT)

Nešto drugačiji recept za pitice sa sirom iz kalupa za mafine

Objavljeno: 08.03.2024. 11:51h

Možda vam nikad nije palo na pamet, ali... Gibanicu možete napraviti i u kalupu za mafine.

Mafin-gibanica je toliko sočna i ukusna da oni koji su je probali tvrde da je čak bolja i od originala. A još kada uz nju dodamo i jogurt... Nema bolje.

Pored toga, ovakve pitice su i veoma zasitne.

Sastojci:

12 kora za pitu

3 jajeta

250 grama sitnog slanog sira

200 grama spanaća

1 kesica praška za pecivo

1 čaša vode

ulje po potrebi

so po ukusu

Priprema

Umutite dva jajeta, pa ih pomešajte sa sirom i sitno seckanim spanaćem, a u odvojenoj činiji pomešajte so, vodu i prašak za pecivo.

Recept za nešto drugačije - gibanica -mafinifoto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Uzmite koru, pa njenu polovinu poprskajte vodom u kojoj su so i prašak za pecivo, dobro je zgužvajte, pa umočite u smesu od jaja. Umotajte ovaj kraj u suvu polovinu kore, tako da formira oblik loptice. Ponavljajte dok ne potrošite kore.

Recept za gibanica mafine sa sirom - specijalitetfoto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Kalupe podmažite uljem ili poređajte korpice za mafine, pa ubacite loptice i premažite ih preostalim umućenim jajetom.

Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Prijatno.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)