PRIJATNO
STAVITE ČVARKE U TESTO I UŽIVAJTE U DOMAĆINSKOM DORUČKU: Nema Srbina kome neće krenuti voda na usta kada vidi ovo
Evo kako da napravite najukusniji srpski doručak
Evo kako da napravite doručak kome niko ne može da odoli!
Potrebno je:
- 20 gr kvasca
- 1 kašičice šećera
- 200 ml mleka
- malo ulja
- 1 jaje
- 350 gr brašna
- soli
- 100 gr čvaraka
- 1 kašika masti
Priprema:
U malo mlake vode izmrviti kvasac dodati malo šečera i ostaviti da kvasac nadodje. Mleko ugrejati, dodati kvasac, jaje, ulje, brašno, so i zamesiti glatko testo.
Ostaviti testo da odmori pokriveno na toplom a zatim ga malo razmesiti u loptu pa opet odmoriti 5-6 minuta. Oklagijom razvući što tanje.
Čvarke izmiksati sa 1 kašikom masti. Testo premazati sa umućenim čvarcima pa testo uviti u rolat.
Rukama ga razviti pritiskajući polako i oklagijom razvijati testo1 cm debljine. Čašom ili kalupom za krofne vaditi pogačice Redjati u pleh obložen pek papirom Ostaviti da malo narastu pa premazati sa žumancetom i po želji posuti susamom. Peći na 220 steženo 30.40 minuta da lepo porumene. Pogačice jako lepo narastu i odvoje svoje listove.
Bonus video:
(Espreso/Prenosi M.M.)