recept
JEFTINO JELO U KOM SE SRBI DAVE, A NEVEROVATNO UKUSNO: Sataraš sa jajima na starisnki način koji morate da spremite
Sataraš sa jajima obrok je za koji možete često da pravite i da vam ne dosadi, jer su uvek moguće varijacije sa sastojcima
Sataraš sa jajima možete da začinite suvim začinima ili povrtnim bujonom. Možda ćete želeti da napravite i verziju sataraša koji se ne kuva i ne peče, već se hladi u frižideru. Ukoliko želite još da eksperimentišete možete da dodate i začinsko bilje i druge začine po želji, poput mlevene paprike, peršuna ili kima. Evo kako da napravite sataraš sa jajima!
Sastojci:
2 kašike ulja
1 veliki žuti luk, isečen na kockice
4 srednje paprike, isečene na kockice
1 veliki paradajz sa sokom, oguljen, isečen na kockice
Soli i bibera po ukusu
4 jajeta, dobro umućena
60 ml vode
60 ml kocke bujona od povrća ili 1 kašika vegete (umesto soli)
Recept za sataraš sa jajima
Prodinstajte luk
Za sataraš sa jajima velikom tiganju zagrejte ulje na visokoj temperaturi. Dodajte luk i smanjite temepraturu na srednju. Krčkajte dok ne postane providan, ili oko 3-4 minuta.
Dodajte paprike i paradajz
Dodajte paprike, promešajte i poklopite tiganj. Kuvajte 6-8 minuta. Potom dodajte paradajz, vodu i začine. Promešajte i poklopite tiganj. Kuvajte 10-12 minuta.
Ubacite jaja
Dodajte jaja i promešajte. Krčkajte dok jaja ne budu gotova, oko 2-3 minuta. Poslužite toplo. Uživajte u satarašu sa jajima!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)