Sataraš sa jajima, Foto: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips

recept

JEFTINO JELO U KOM SE SRBI DAVE, A NEVEROVATNO UKUSNO: Sataraš sa jajima na starisnki način koji morate da spremite

Sataraš sa jajima obrok je za koji možete često da pravite i da vam ne dosadi, jer su uvek moguće varijacije sa sastojcima

Objavljeno: 07.03.2024. 22:09h

Sataraš sa jajima možete da začinite suvim začinima ili povrtnim bujonom. Možda ćete želeti da napravite i verziju sataraša koji se ne kuva i ne peče, već se hladi u frižideru. Ukoliko želite još da eksperimentišete možete da dodate i začinsko bilje i druge začine po želji, poput mlevene paprike, peršuna ili kima. Evo kako da napravite sataraš sa jajima!

Sastojci:

2 kašike ulja

1 veliki žuti luk, isečen na kockice

4 srednje paprike, isečene na kockice

foto: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips

1 veliki paradajz sa sokom, oguljen, isečen na kockice

Soli i bibera po ukusu

4 jajeta, dobro umućena

60 ml vode

60 ml kocke bujona od povrća ili 1 kašika vegete (umesto soli)

Recept za sataraš sa jajima

Prodinstajte luk

Za sataraš sa jajima velikom tiganju zagrejte ulje na visokoj temperaturi. Dodajte luk i smanjite temepraturu na srednju. Krčkajte dok ne postane providan, ili oko 3-4 minuta.

Dodajte paprike i paradajz

Dodajte paprike, promešajte i poklopite tiganj. Kuvajte 6-8 minuta. Potom dodajte paradajz, vodu i začine. Promešajte i poklopite tiganj. Kuvajte 10-12 minuta.

Ubacite jaja

Dodajte jaja i promešajte. Krčkajte dok jaja ne budu gotova, oko 2-3 minuta. Poslužite toplo. Uživajte u satarašu sa jajima!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)