za ručak pun pogodak
NAJUKUSNIJE JELO OD JEFTINIH SASTOJAKA: Turska čorba "trahana" - recept iz starog blokčića samo za poželeti
Turska čorba "trahana" je najukusnije jelo od jeftinih sastojaka, a sprema se po receptu iz starog blokčića
Kada pomislimo na domaća kuvana jela odmah nam krene voda na usta.
Svi volimo kada nam naše majke i bake spreme pasulj, paprikaš, gulaš, kao i razne druge specijalitete.
Uvek posle svakog dobrog ručka volimo da se zasladimo, a to nam još lepše padne ako se spremi neki domaći slatkiš koji će nas ukusom oboriti na pod.
Jedna takva je turska torta "kumbet" - koju do sada niste imali prilike da spremite, a kad je jednom probate sve će vam biti jasno o čemu pričamo.
Za vas je sada tu jedna njihova čorba koja će vam tako lepo sesti na stomak i prijaće celom organizmu.
Nosi naziv "trahana", a sprema se na vrlo jednostavan način.
Svi sastojci i recept su pred vama:
menta - listići
trahana - 3 supene kašike, domaća
aleva paprika
paradajz pire - 1 supena kašika
beli luk
paradajz - 1 komad, rendan
so
voda - 3 šolje, topla
maslac
maslinovo ulje
Način pripreme:
U odgovarajuću šerpu stavite trahanu, sipajte vodu i sačekajte da nabubri.
U drugu šerpu stavite maslinovo ulje i maslac, pa sačekajte da se istope.
Dodajte izrendani paradajz i paradajz pire.
Nakon toga sipajte tri šolje tople vode i sačekajte da provri.
Kada provri dodajte trahanu i neprestano mešajte.
Sve začinite alevom paprikom, solju, dodajte listiće mente, pa izrendajte i beli luk.
Sačekate da još malo vri, pa sklonite sa šporeta.
Čorba Turkinja koju će svi poželeti da naprave kada je probaju.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)