Turska čorba "trahana", Foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

za ručak pun pogodak

NAJUKUSNIJE JELO OD JEFTINIH SASTOJAKA: Turska čorba "trahana" - recept iz starog blokčića samo za poželeti

Turska čorba "trahana" je najukusnije jelo od jeftinih sastojaka, a sprema se po receptu iz starog blokčića

Objavljeno: 07.03.2024. 15:10h > 15:13h

Kada pomislimo na domaća kuvana jela odmah nam krene voda na usta.

Svi volimo kada nam naše majke i bake spreme pasulj, paprikaš, gulaš, kao i razne druge specijalitete.

Uvek posle svakog dobrog ručka volimo da se zasladimo, a to nam još lepše padne ako se spremi neki domaći slatkiš koji će nas ukusom oboriti na pod.

Jedna takva je turska torta "kumbet" - koju do sada niste imali prilike da spremite, a kad je jednom probate sve će vam biti jasno o čemu pričamo.

Za vas je sada tu jedna njihova čorba koja će vam tako lepo sesti na stomak i prijaće celom organizmu.

Nosi naziv "trahana", a sprema se na vrlo jednostavan način.

Sastojci za tursku čorbu "trahana"foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Svi sastojci i recept su pred vama:

menta - listići

trahana - 3 supene kašike, domaća

aleva paprika

paradajz pire - 1 supena kašika

beli luk

Dinstanje sastojaka za tursku čorbu "trahana"foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

paradajz - 1 komad, rendan

so

voda - 3 šolje, topla

maslac

maslinovo ulje

Kuvanje turske čorbe "trahana"foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Način pripreme:

U odgovarajuću šerpu stavite trahanu, sipajte vodu i sačekajte da nabubri.

U drugu šerpu stavite maslinovo ulje i maslac, pa sačekajte da se istope.

Začini u turskoj čorbi "trahana"foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Dodajte izrendani paradajz i paradajz pire.

Nakon toga sipajte tri šolje tople vode i sačekajte da provri.

Kada provri dodajte trahanu i neprestano mešajte.

Turska čorba "trahana"foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Sve začinite alevom paprikom, solju, dodajte listiće mente, pa izrendajte i beli luk.

Sačekate da još malo vri, pa sklonite sa šporeta.

Čorba Turkinja koju će svi poželeti da naprave kada je probaju.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)