bolji je od mrsnog
KOLAČ SA ČOKOLADOM I DŽEMOM NA VODI: Najkremastija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina se pamti
Kolač sa čokoladom i džemom na vodi je najkremastija poslastica za Uskršnji post, a sprema se po receptu iz starih novina
Približava se početak Uskršnjeg posta, a svi koji ga se pridržavaju značiće im da imaju na umu što više specijaliteta koje će sebi praviti u tih sedam nedelja.
Ukoliko neko od vaših u kući ne posti, nema ništa bolje od mađarskog rolata "zebra" koji će ih ostaviti bez daha zbog kombinacije ukusa - čokolade i orasa.
Pred vama je sada jedan jedan kolač sa čokoladom i džemom na vodi.
Pravi starinski, kakav prave naši stari na selu, a ukus je za čistu desetku.
Ova poslastica vam neće oduzeti mnogo vremena, a ješćete ga toliko slatko da ćete tražiti da se napravi još jedan.
Recept i sastojci:
kašičica cimeta
2 čaše brašna
2 čaše vode
3 kašike džema (po izboru)
1,5 čaša šećera
prašak za pecivo
crna čokolada za glazuru.
Priprema:
Prvo umutite šećer i vodu, pa zatim dodajte sve sastojke i dobro promešajte.
U jedan manji pleh stavite papir za pečenje, pa zatim izlijte smesu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Kolač se peče 20-ak minuta na 200 stepeni.
Kada kolač bude gotov napravite glazuru od čokolade i prelijte preko njega.
Sigurni smo da ćete uživati u ovom kolaču dok ga jedete.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)