recept
PRAVE DOMAĆINSKE KIFLICE KAKVE U NAM BAKE SPREMALE U DETINJSTVU: Ovu caku su koristile da bi TESTO BILO MEKANO
Za doručak ili večeru možete da poslužite domaće kiflice punjene slaninom i zdenka sirom
Nekada su kiflice spremale naše bake, ili ste ih naručivali iz pekare, ali danas postoji toliko jednostavnih recepata, koji garantuju uspeh. Ako volite da ih jedete, predlažemo da isprobate i ovaj recept za kiflice punjene slaninom i zdenka sirom. Obavezno ih pre pečenja premažite majonezom, a nakon toga i putera, jer će biti neverovatno mekane.
Sastojci:
500 ml mlake vode
1 kg brašna
1 kocka svežeg kvasca
100 ml ulja
100 g majoneza
200 g margarina ili putera
malo susama
7 kašika šećera
2 kašičice soli
Za nadev:
100 g slanine
180 g kisele pavlake
1 pakovanje zdenka
malo kečapa (po ukusu)
Recept za kiflice punjene slaninom i zdenka sirom:
Umesite testo
U toploj vodi (100 ml) rastopite kvasac sa kašikom šećera. Ostavite 10 minuta da se aktivira. Zatim sipajte preostalu vodu (400 ml), šećer (6 kašika), so, ulje, pa promešajte. Dodajte prosejano brašno i polako umesite testo. Podelite ga na 5 delova i oblikujte loptice, a zatim i svaku loptu na 10 loptica.
Napravite nadev i napunite kiflice
U posudi pomešajte pavlaku i zdenka sir, pa dobro sjedinite. Dodajte sitno seckanu svežu slaninu, kao i kečap, pa sve dobro sjedinite. Oklagijom razvucite svaku lopticu i nafilujte nadevom. Urolajte i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pokrijte i ostavite da odmore 2 sata.
Ispecite kiflice
Pre pečenja svaku kiflicu premažite majonezom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Vruće premažite istopljenim margarinom ili puterom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)