ovo će se svima svideti
NAJKREMASTIJA SLANA TORTA SA TOST HLEBOM: Predjelo od 3 sloja - recept sa kojim nećete pogrešiti
Slana torta sa tost hlebom je najkremastije predjelo od 3 sloja, a sa receptom nećete pogrešiti
Uskoro kreće Uskršnji post, pa mnogi već razmišljaju kakve sebi specijalitete da prave u tom periodu.
Osim jela na koje ste navikli, grašak, prebranac, posna sarma...
Jedna zapržena boranija po receptu starih monaha iz Hilandara je pun pogodak, a sa njom nećete pogrešiti jer kada je jednom probate pravićete je stalno.
Dok još uživate u mrsnoj hrani ispred vas je jedna najkremastija slana torta sa tost hlebom koja je bolja čak i od ruske salate.
Ima čak tri sloja, nadev je za čistu desetku, a možete da je spremate i kao predjelo uz neke kiflice, pite...
Potrebni sastojci sa receptom su tu:
trapist - 100 g
tost hleb - 1 kg
pečenica - 300 g
kisela pavlaka - 900 g
majonez - 500 ml
šunka - 300 g
ajvar - po ukusu
jaja - 3 komada
Način pripreme:
Jaja dobro skuvati, a potom izrendati. Iseći ivice tost hleba sa svih strana da ostane samo središnji deo.
Na tacnu poređati u 3 reda po 3 tost hleba i premazati ih pavlakom.
Poređati šunku.
Potom uzimati jedan po jedan hleb, mazati pavlakom i stavljati preko šunke.
Gornji deo namazati ajvarom po vašem ukusu.
Može blagi, može ljuti, više ili manje, zavisno kako volite.
Preko ajvara posuti jaja.
Tost hleb mazati majonezom i stavljati na jaja.
Gornji deo takođe premazati majonezom i poređati pečenicu.
Zadnjih 9 hlebova premazati pavlakom i preklopiti pečenicu.
Celu slanu tortu premazati pavlakom i posuti trapistom.
Ostaviti slanu torta sa tost hlebom u frižideru da prenoći i sutradan poslužiti.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)