Recepz za najukusniju pastrmku, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ukus fenomenalan

EVO KAKO DA NE USMRDITE KUĆU TOKOM SPREMANJA PASTRMKE ZA USKRŠNJI POST: Meso neće biti gorko, biće NAJUKUSNIJA IKAD

Recept za najukusniju pastrmku i cake da ispadne savršena

Objavljeno: 05.03.2024. 14:45h > 14:49h

Uskršnji post samo što nije počeo, a ljudi koji ga se pridržavaju uglavnom na trpezi imaju ribu. U Srba je pastrmka jedan od favorita, iako ne znaju baš svi da je spreme kako treba.

Pastrmka je veoma zdrava vrsta ribe, a po receptu koji vam donosimo biće posebno ukusna, sa hrskavom i slasnom koricom. A tu je i jedan sjajan trik - ribu je bolje peći u rereni nego pržiti, jer ćete na taj način i kuću sačuvati od njenog mirisa koji ume da bude prilično jak i teže se uklanja iz prostorija.

A meso neće biti gorko.

Sastojci:

4 pastrmke

2 kašike kukuruznog brašna

1 kašika pšeničnog brašna

2 limuna

1 veza peršuna

2 čena belog luka

maslinovo ulje

so, biber

Priprema:

Očišćenu pastrmku posušite ubrusima i dobro usolite. U unutrašnjost svake ribe naprskajte malo soka od limuna, stavite malo sitno seckanog belog luka i peršuna. Na jednom tanjiru pomešajte kukuruzno, pšenično brašno sa malo soli. Ova mešavina daće ribi hrskavu koricu, a trik sa lukom, limunom i peršun koji stavljate u ribu pre pečenja daće joj poseban ukus.

Najukusnija pastrmka - recept očas poslafoto: Privatna arhiva

Pouljite maslinovim uljem pleh ili vatrostanu posudu u kojoj ćete peći ribu. Rernu uključite na 200 stepeni da se zagreje. Svaku pastrmku bogato uvaljajte u mešavinu brašna, začina i slažite u pleh ili vatrostalnu posudu, pa po vrhu ribu poprskajte sa malo maslinovog ulja.

Stavite u vruću rernu i pecite na 200 stepeni 45 minuta. Da bi korica bila jednako pečena i hrskava sa obe strane, na polovini pečenja pažljivo okrenite ribu. Poslužite je uz preliv od maslinovog ulja, belog luka, limuna i peršuna.

Bonus video:

(Espreso/Stvarukusa/Preneo: V.Š)