recept
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU LENJA ŽENA, SJAJNO JE ŠTO NEMA PEČENJA: Bez jaja i brašna, ukus podseća na BAJDARE
Ovaj desert je dokaz da nije loše biti lenj
Zamislite desert koji se priprema bez pečenja, bez jaja, bez brašna, a ukusom vas vraća u detinjstvo i podseća na omiljene bajadere. Takav san postaje stvarnost sa tortom simpatičnog naziva lenja žena, desertom koji dokazuje da se maštovitost i jednostavnost savršeno spajaju u kulinarskom svetu.
Torta lenja žena sastoji se od tri bogata sloja koji se međusobno savršeno dopunjavaju i stvaraju harmoniju ukusa. Prvi sloj je kombinacija mlevenog keksa i čokolade obogaćene svežim sokom od pomorandže, drugi sloj donosi egzotične note urmi i kokosovog brašna, dok treći sloj ovu tortu kruniše bogatstvom orašastih plodova, kakaa i meda. Svaki sloj je priča za sebe, a zajedno tvore simfoniju ukusa koja će zadovoljiti i najzahtevnije ljubitelje slatkiša.
Ono što ovu tortu čini posebnom jeste njena jednostavnost pripreme. Bez potrebe za pečenjem, ovaj recept je idealan za sve one trenutke kada želite nešto brzo, neodoljivo i originalno. Bilo da se radi o iznenadnim gostima, posebnim prilikama ili jednostavno želji za slatkim, torta lenja žena je savršen izbor.
Vreme pripreme:
30 minuta
Sastojci:
300 g posnog mlevenog keksa
350 ml ceđene pomorandže (5 komada)
100 g čokolade za kuvanje
100 g urmi (10 komada)
120 g kokosovog brašna
50 ml vode
350 g badema ili lešnika ili miks
100 ml vode
60 g kokosovog ulja
2 kašike kakaoa
3-5 kašike meda
Priprema:
1. Bademe i lešnike potopite u vodi oko sat.
2. Pleh prečnika 22 cm podmažite kokosovim uljem
3. Pomešajte keks, 250 ml soka od pomorandže i istopljenu čokoladu i ulijte u podmazan kalup. Stavite u frižider da se stegne.
4. Izblendirajte urme, kokosovo brašno i ostatak soka od pomorandže i vodu pa prelijte preko prvog sloja. Vratite u frižuder.
5. Ocedite lešnik i badem te ih izblendirajte s vodom, uljem, kakaom i medom, premažite preko drugog sloja i vratite u fružider da se skroz stegne.
5. Ukrasite po želji.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)