Turski kolač "magma", Foto: Printscreen/Youtube/ Türkiye'de Bir Boşnak

prelep je

NAJLEPŠA POSLASTICA KOJA OBARA SA NOGU: Turski kolač "magma" - kremast i sočan fil se topi u ustima

Turski kolač "magma" je najlepša poslastica sa kremastim filom koji se topi u ustima

Objavljeno: 05.03.2024. 10:46h

Sigurno smo da već razmišljate koji slatkiš ćete ovog vikenda spremati svojim ukućanima.

I deca, a i odrasli vole da se obraduju nečemu novom, drugačijem, a ukusom koji će ih ostaviti bez teksta.

Znamo da Mađarice prave neodljivu poslasticu pod nazivom "slatki somot", ali pred vama je sada još nešto ukusnije.

U pitanju je turski kolač "magma" - ostaćete bez daha čim ga budete probali, a i pravićete ga jako često jer će svi odlepiti za njim.

Pravljenje kore za turski kolač "magma"foto: Printscreen/Youtube/ Türkiye'de Bir Boşnak

Tu je recept sa svim sastojcima:

Za testo:

brašno - 2 šolje

jaja - 3 komada

prašak za pecivo - 1 pakovanje

šećer - 1 šolja

kakao - 4 kašike

Pravljenje fila za turski kolač "magma"foto: Printscreen/Youtube/ Türkiye'de Bir Boşnak

sveže mleko - 1 šolja

ulje - 1/2 šolje

Za krem:

čokoladne mrvice - za posipanje

sveže mleko - 3 šolje

kokosovo brašno

skrob - 3 kašike

maslac - 1 kašika

Kora za turski kolač "magma" u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Türkiye'de Bir Boşnak

brašno - 2 kašike

vanila - 1 pakovanje

šećer - 6 kašika

Fil preko kore za turski kolač "magma"foto: Printscreen/Youtube/ Türkiye'de Bir Boşnak

Način pripreme:

Sastojci za testo se promešaju redom i sipaju se u blago namazanu posudu za pečenje.

Sastojci za krem se stavljaju u šerpu, osim maslaca i skuvaju se dok se ne zgusnu, pri čemu se pazi da se ne stvore grudvice.

Sklanja se sa ringle i dodaje se maslac.

Promeša se dok se ne istopi.

Turski kolač "magma"foto: Printscreen/Youtube/ Türkiye'de Bir Boşnak

Krem se sipa tačno po sredini testa i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta.

Izvadi se iz rerne, deo sa kremom se posipa čokoladnim mrvicama, a deo sa kakaom - kokosovim brašnom.

Uživajte u ovom sočnom i kremastoj poslastici.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)