UUH, KAKaV UKUS!
ISKUSNA KUVARICA PODELILA CAKU ZA SAVRŠENO HRSKAV KROMPIR: Dodajte mu ovaj TAJNI sastojak i biće kao u restoranu
Pečeni krompir je redovan gost na srpskim trpezama, a najbolji je prilog mesu, ribi, a ponekad uz dobru salatu ili drugo povrće možete ga jesti i samostalno
Poznata britanska kuvarica Meri Beri u svom kuvaru otkrila je tajnu savršenog pečenog krompira, a reč je o jeftinom sastojku koji će mu dati "dodatnu hrskavost". To je griz!
"Sa dodatkom griza, ovi zlatni komadići postaju ekstra hrskavi u rerni. Ubacite malo griza u pečeni krompir kako biste dobili malo drugačiji ukus", piše Meri.
Ovaj jednostavan, a delotvoran trik pomaže da se površina kože krompira osuši, a istovremno stvara tanal sloj ulja oko krompira što doprinosi boljem ukusu. Sloj od griza će takođe sprečiti komadiće krompira da se zalepi za pleh, te će im omogućuti da se ravnomerno peku sve dok ne postanu zlatni i mekani.
"Pečeni krompir treba da bude izuzetno hrskav i zlatan spolja, ali da ima mekanu, svetlu sredinu. Ono što će im dati divnu, hrskavu koricu jeste delimično kuvanje pre pečenja, a griz će doprineti dodatnoj hrskavosti", kaže slavna televizijska kuvarica.
BONUS VIDEO
(Espreso/zenablic/Stefana Pavlović/prenela T.M.)