sjajan recept
NAJSLAĐE I NAJUKUSNIJE ČOKOLADNE PRINCES KROFNE: Tope se pod nepcima, do sad niste ni znali da nešto ovako postoji
Recept za čokoladne princes krofne koje obaraju sa nogu
Da li ste znali da princes krofne mogu biti i čokoladne? Omiljena poslastica u nekom novom izdanju čiji ukus će vas oduševiti.
Princes krofne su čuvena francuska poslasitica koja dosta podseća na eklere. Prave se od kuvanog testa, a obično se pune poslastičarskim kremom. Danas postoji milon recepata za ukusne princes krofne, a ono što je najbitnije jeste način na koji pečete testo. Nikako nemojte da otvarate rernu i obavezno napravite rupicu čačkalicom kako bi para izašla, savetuje "Stvar ukusa".
Za kuvano testo:
80 g brašna
40 g kakaoa
100 ml mleka
100 ml vode
2 kašičice šećera
1/2 kašičice soli
80 g neslanog putera
4 jajeta
Za čokoladni fil:
200 g čokolade
420 ml slatke pavlake
250 g krem sira
40 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
Recept za čokoladne princes krofne:
Korak 1
Napravite kuvano testo
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa kada krene da ključa sipajte mleko i so. Promešajte, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta i dodajte prosejano brašno i kakao. Sve lepo sjedinite varjačom da dobijete testo. Vratite u šerpu i kuvajte još minut, uz neprestano mešanje. Prebacite testo u posudu, pa postepeno dodajte jaja i mutite.
Korak 2
Oblikujte i pecite testo
Dobijeno testo sipajte u špric za kolače, pa istisnite u obliku kruga na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Za to vreme ne otvarajte rernu. Zatim izvadite testo i na sredini napravite rupicu čačkalicom. Ostavite da se ohladi potpuno.
Korak 3
Pripremite fil
Čokladu istopite sa 120 ml slatke pavlake. U posudi umutite krem sir, šećer u prahu i vanilu. Dobro sjedinite mikserom, a onda dodajte i istopljenu čokoladu. Umutite miskerom i dodajte preostalu slatku pavlaku koju ste umutili. Sve lagano sjedinite špatulom. Sipajte fil u špric za kolače.
Korak 4
Napravite princes krofne
Isecite vrh na testu, pa napunite filom od čokolade i onda preko stavite vrh od testa. Pospite šećerom u prahu ako želite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Preneo: V.Š)