Sarma u podvarku, Foto: Privatna arhiva

savršen ukus

BAKIN RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SARMU PODVARAK KOJA ĆE VAS RASPAMETITI: Sočno i izdašno jelo za nedeljni RUČAK

Ako ne znate da motate sarmu, ovo je idealan recept za vas

Objavljeno: 03.03.2024. 08:18h

Za sve ljuitelje gurmanluka, baka je spremila recept za sarmu iz rerne iliti sarma iz podvarka.

Spremite ovaj izdašan i preukusan ručak i uživajte u svim aromama. Takođe pogledajte recpet za najbolju srpsku sarmu.

Potrebno je:

1 veći praziluk

veza belog luka

50 gr suve slanine

1 kašika masti ili 30 ml ulja

300 gr ml mesa

glavice kiselog kupusa seckan

300 gr suvih rebara

lovogov list

ml paprika

mala čašica opranog pirinča

ml biber

Priprema:

Na masti ispržiti seckanu slaninum dodati praziluk na kolutove pa i njega propržiti.

foto: Privatna arhiva

Dodati ml meso i njega izdinstati.

foto: Privatna arhiva

Dodati rebra kiseli kupus, alevu papriku ml biber i lovorov list. Sve izmešati dodati vode i dinstati 1 sat.

foto: Privatna arhiva

Staviti u vrelu rernu na 230 stepeni C neka se krčka još sat vremen.

foto: Privatna arhiva

Predlažem supicu i jednu dobru proju. Uživajte u pravom gurmanskom ručku.

bonus video

(Espreso)