svi će se oduševiti ukusom
NAJLEPŠA POSLASTICA OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Turski kolač "dugme" - sočan, preukusan, a lak za pripremu
Turski kolač "dugme" je najlepša poslastica od koje kreće voda na usta
Kolačima ne možemo da odolimo u bilo koje doba dana i noći, a naročito kada ih spreme naše majke koje su izvrsne u tome.
Osim njih i Mađarice mogu da se pohvale sa jednom preukusnom poslasticom, a u pitanju je kolač sa medom, orasima i čokoladom koja se topi u ustima.
Sada će vas oduševiti jedan turski kolač pod nazivom "dugme" koji samo njihove žene znaju da spreme na najbolji način.
Jednostavan, sočan, mekan...
Može samo da se poželi.
Ovo su sastojci sa receptom:
čokolada - 1 komad
jaja - 3 komada
krem - puding po želji (sa ili bez kuvanja)
šećer - 1.5 šolja
kakao - 1 kašika
kiselo mleko - 1 šolja
vanilin šećer - 1 - 2 kesice
ulje - 1/2 šolje
prašak za pecivo - 1 kesica
brašno - 2 šolje
Način pripreme:
Namirnice pomešajte po navedenom redosledu.
Smesu isipajte u tepsiju srednje veličine i pecite oko 30 minuta na 160 - 170 stepeni.
Kada je izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi 10-15 minuta, pa napravite rupe pomoću noža za čišćenje paprike.
Rupe koje ste napravili napunite kremom, koji ste prethodno pripremili i vratite komadiće koje ste izvadili, kako bi postigli izgled dugmadi.
Po želji, možete preliti glazurom ili otopljenom čokoladom i posipati kokosom.
Stavite u frižider da se ohladi na 2-3 sata.
Uživajte u ovoj poslastici.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J.)