odlično jelo
DA JE DŽEJMI OLIVER SRBIN OVAKVU SALATU BI PRAVIO ZA USKRŠNJI POST: Drugačija je od naše, glavna caka je u PRELIVU
Krompir salata drugačija od konvencionalne - recept zlata vredan
Polako, ali sigurno se bliži Uskršnji post i pravo je vreme da se uobičajeni obroci zamene onima koji u sebi nemaju mrsne sastojke.
Jedno od jela koje savetujemo da probate je krompir salata, ali nešto drugačija od one naše tradicionalne.
Naime, najpopularniji svetski kuvar Džejmi Oliver obožava nešto drugačiji preliv od nas. Napravite i vi salsa verde sos i nećete zažaliti.
Sastojci:
450 g krompira
2 čena belog luka
malo kapra
2-3 kisela krastavčića
6 fileta inćuna
svež peršun
svež bosiljak
sveža nana
1 kašika dižon senfa
40 ml crvenog vinskog sirćeta
120 ml maslinovog ulja
so, biber
Priprema:
Za sos: Sitno iseckajte luk, kapar, inćune, krastavce, peršun, bosiljak i nanu. Dodajte u to senf i sirće, pa promešajte. Zatim postepeno sipajte maslinovo ulje dok ne dobijete željenu gustinu. Posolite i pobiberite.
Krompir obarite, ali ne sme da se raspada i prelijte sa sosom. Lepo izmešajte da krompir dobro upije sos.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Preneo: V.Š)