ideja za trpezu
KRALJICA TRPEZE ZA USKRŠNJI POST - FEONOMENALNA RIBLJA ČORBA: Pravi se brzo i lako, nepravedno zapostavljen recept
Riblja čorba koja se brzo sprema, a ukus je fenomenalan
Riblja čorba je jedno od omiljenih jela u Srbiji, a posebno joj "skoči popularnost" kada dođu dani posta.
S obzirom da Uskršnji post samo što nije počeo, nije na odmet da vidite ovaj recept za specijalitet. Kada se spremi kreće voda na usta, ukus je neverovatana. Nema boljeg izbora i gotova je dok kažete keks.
Ovo božanstveno posno jelo takođe je nepravedno zapostavljeno u ostatku godine jer je veoma hranljivo i savršen je dodatak svakoj trpezi.
Sastojci:
1 kg bele ribe (čvršće)
1 velika glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
3 krompira
1 kocka od povrća za supu
1 srednja do velika šargarepa
2 kašike koncentrata paradajza
1 konzerva pelata
100 ml belog vina
so, biber, majčina dušica i origano po ukusu
maslinovo ulje po potrebi
voda po potrebi
Priprema:
U šerpi s debljim dnom zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, pa na njemu propržite sitno seckan crni luk, zatim i beli, a potom dodajte šargarepu iseckanu na sitne kolutove.
Potom prelijte pelatom i koncentratom paradajza, pa ubacite i krompir sečen na kockice i kocku za supu i zalijte vinom. Dodajte vodu po potrebi, da ogrezne i ostavite da se krčka oko 10 minuta.
Zatim pojačajte vatru, pa ubacite ribu sečenu na veće komade i kuvajte dok krompir ne bude gotov.
Ne zaboravite i da pred sam kraj dodate začine.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)