prava poslastica
POSNA ČOKOLADNA ŠLJIVOPITA SA KORAMA OD BAKLAVE: Pravi se od samo par sastojaka, idealna za USKRŠNJI POST (RECEPT)
Recept za posnu poslasticu koja uspieva svima i iz prve
Čokoladna poslastica koja se može jesti i tokom Uskršnjeg posta, uz najprostiji mogući recept i samo nekoliko prostih koraka.
Ova posna pita sa čokoladom i suvim šljivama ima odličan ukus, ne dodaje se beli šećer u nadev, a veoma je slasna, slatka i sočna.
Sastojci:
pakovanje (500 gr) tankih kora (za baklavu)
2 velike štangle crne čokolade
300 gr suvih šljiva
100 gr suvog grožđa
100 gr seckanih oraha
Priprema:
Očistite suve šljive od koščica, prelijte ih sa 200 ml vode, pa uz suvo grožđe prodinstajte oko pet minuta.
Dodajte pred kraj čokoladu, pa lepo sjedinite. Dodajte seckane orahe kad sklonite sa šporeta.
Kore raširite, nauljite prvu, pa preko stavite drugu, koju ćete takođe malo premazati uljem i sipati na dno nadev. Napravite rolnicu i ređajte u podmazan pleh.
Premažite uljem i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta, dok ne porumene.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/M.R/Preneo: V.Š)