ovo je za sve prilike
BUGARKE PRAVE NAJLEPŠU POSLASTICU: Torta sa piškotama - kremast fil se topi pri svakom zalogaju
Bugarke prave najlepšu tortu sa piškotama, a kremast fil se topi pri svakom zalogaju
Uskoro počinje Uskršnji post, a mnogi i dalje razmišljaju koju poslasticu da naprave i uživaju u mrsnim verzijama.
Kao što naše žene vole da prave ukusne poslastice iz Bugarske, a u pravo je kolač sa tri čokolade jedan od najlepših, tako ne smemo da zaboravimo da njihove domačice prave i najlepše torte.
Pred vama je sada torta sa piškotama koja se topi u ustima koliko je sočna i mekana.
Priprema je i više nego jednostavna, a uživaćete u svakom parčetu.
Sastojci sa receptom su tu:
Za krem:
kravlji maslac - 60 g
sveže mleko - 1 litar
brašno - 100 g
žumanca - 2 komada
šećer - 1 šolja
Za kore:
sveže mleko - malo, dodatno
piškote - oko 27 komada
Priprema:
Za krem za tortu u žumanca, šećer i brašno prvo dodajte polovinu mleka i umutite.
Nakon toga dodajte preostalo i dodajte maslac. Stavite na umerenu vatru i mešajte dok se ne zgusne.
Kad bude gotovo, krem od jaja ostavite da se ohladi.
Za tortu možete koristiti kalup sa ivicama koje se skidaju, 20 cm.
Piškote potopite u sveže mleko i poređajte.
Napravite tri reda piškota i krem. Za ukras koristite čokoladne mrvice.
Tortu sa piškotama stavite u frižider na nekoliko sati.
Ovakva poslastica Bugarki nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J.)