olizaćete tanjire
TRADICIONALNI RECEPT ZA VLAŠKI PAPRIKAŠ MORA SVAKA DOMAĆICA DA IMA: Bogat ručak kakav samo VLAJNA zna da skuva
Pored toga što je izuzetno ukusan, veoma je hranljiv, te predstavlja savršen obrok za svaku priliku
Ako ste u potrazi za jednostavnim, ali bogatim i ukusnim obrokom, ovaj recept za vlaški paprikaš s kiselim mlekom savršen je izbor.
Tradicionalno pripremljen sa ljubavlju i pažljivo odabranim sastojcima, paprikaš će vas odvesti na putovanje kroz vreme i prostor, direktno u srce vlaške kuhinje.
Vreme pripreme:
45 minuta
Sastojci:
- 1 pile
- 1 kašika brašna
- 1 kašika slatke začinske paprike
- 2 sveže zelene paprike
- 2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike suvog biljnog začina
- 2 čena belog luka
- Ulje, so, crni mleveni biber po ukusu
- 100 ml kiselog mleka
Priprema:
1. Crni i beli luk sitno iseckajte i pržite na srednje zagrejanom ulju u dubokoj šerpi dok ne postanu staklasti.
2. Piletinu očistite, istranžirajte na manje komade, posolite i pobiberite. Svaki komad piletine dodatno začinite suvim biljnim začinom, pa ubacite u šerpu sa lukom. 3. Paradajz oljuštite, isecite na kocke i dodajte u šerpu. Sve zajedno kuvajte na umerenoj vatri. Za desert napravite najbržu pitu sa višnjama! 4. U međuvremenu, u posebnoj posudi pomešajte kiselo mleko sa brašnom, dodajte 100 ml vode i mešavinu začina. Dobro izmešajte žicom za mućenje da se sve lepo sjedini.
5. Nakon 20 minuta kuvanja paprikaša, polako sipajte pripremljenu smesu sa kiselim mlekom u šerpu, mešajući neprestano. 6. Ostavite da se paprikaš kuva još pet minuta, a zatim sklonite sa vatre.
BONUS VIDEO
(Espreso/24sedam/K.B./prenela T.M.)