mirišu na detinjstvo
ZABORAVLJENA VRANJSKA POSLASTICA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Tradicionalni CRVENCI po receptu iz stare sveske
Poznata vranjski crvenci su nekad bili obavezan slatkiš za celu porodicu
Ovaj neodoljivi slatkiš možete da pravite i u danima posta, kako za svaki dan tako i za slavlja, s obzirom da se nekada masovno pravio na slavama.
Uživajte u tradicionalnoj poslastici iz Vranja, po originalnom receptu za crvence.
Potrebno je
300 g oštrog brašna
1 l ledene vode
200 g prah-šećera
200 g seckanih oraha
1/2 flašice ekstrakta maline
Probajte i recept za najbrži kolač od samo 5 sastojka.
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U hladnoj vodi razmutite brašno pa kuvajte dok se ne zgusne. Isključite ringlu ali ostavite na njoj, pa dodajte šećer i orahe i promešajte. Sklonite sa strane pa dodajte ekstrakt maline. Preručite smesu u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Isecite kolač na kocke i služite.
bonus video
(Espreso/trpeza.alo/Ivana Pavlović/prenela T.M.)