savet
SVI KUVARI U RESTORANIMA DODAJU OVAJ BELI SASTOJAK KADA KUVAJU SPANAĆ: Samo tako NEĆE BITI BLJUTAV
Spanaću poboljšajte ukus dodajući mu aromatične začine, pavlaku za kuvanje i parmezan.
Ovo praktično i jeftino povrće je omiljeno svim generacijama, a ne postoji domaćica koja ga nije bar jednom pripremala. Tu nema neke nauke, svakome uspeva, ali ako želite da mu poboljšate ukus onda dodajte 3 tajna sastojka koja preporučuju profesionalni kuvari. Biće kremastiji i aromatičniji, ako ga umešate u sos od pavlake za kuvanje koji ste obogatili rendanom korom limuna, muskatnim oraščićem i parmezanom.
Recept za kremasti spanać
Sastojci:
- 1 kg spanaća
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 2 kašike rendanog crnog luka
- malo ljute mlevene paprike
- prstohvat muskatnog oraščića
- 1 kašičica rendane kore limuna
- 3/4 šolje pavlake za kuvanje
- 2 kašike parmezana
Priprema:
U duboku šerpu sipajte maslinovo ulje i spanać, pa dinstajte nekih minut, dva, pa onda promešajte.
Kada se spanać skuva, procedite ga i stavite ga na ubrus da se lepo ocedi. Istopite puter, pa propržite rendani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom, muskatnim oraščićem i rendanom korom limuna.
Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i kada proključa dodajte seckani spanać.Dobro umešajte i pospite parmezanom. Ostavite na špretu još 2 minuta, pa služite.
Bonus video:
Espreso/Krstarica/D.R.)