Ilustarcija, Foto: Printscreen/Youtube/Tasty Balkan Food

savet

SVI KUVARI U RESTORANIMA DODAJU OVAJ BELI SASTOJAK KADA KUVAJU SPANAĆ: Samo tako NEĆE BITI BLJUTAV

Spanaću poboljšajte ukus dodajući mu aromatične začine, pavlaku za kuvanje i parmezan.

Objavljeno: 28.02.2024. 20:18h

Ovo praktično i jeftino povrće je omiljeno svim generacijama, a ne postoji domaćica koja ga nije bar jednom pripremala. Tu nema neke nauke, svakome uspeva, ali ako želite da mu poboljšate ukus onda dodajte 3 tajna sastojka koja preporučuju profesionalni kuvari. Biće kremastiji i aromatičniji, ako ga umešate u sos od pavlake za kuvanje koji ste obogatili rendanom korom limuna, muskatnim oraščićem i parmezanom.

Recept za kremasti spanać

Sastojci:

  • 1 kg spanaća
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 2 kašike rendanog crnog luka
  • malo ljute mlevene paprike
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • 1 kašičica rendane kore limuna
  • 3/4 šolje pavlake za kuvanje
  • 2 kašike parmezana
foto: Profimedia

Priprema:

U duboku šerpu sipajte maslinovo ulje i spanać, pa dinstajte nekih minut, dva, pa onda promešajte.

Kada se spanać skuva, procedite ga i stavite ga na ubrus da se lepo ocedi. Istopite puter, pa propržite rendani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom, muskatnim oraščićem i rendanom korom limuna.

Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i kada proključa dodajte seckani spanać.Dobro umešajte i pospite parmezanom. Ostavite na špretu još 2 minuta, pa služite.

Bonus video:

Espreso/Krstarica/D.R.)