Ajmokac, Foto: Printscreen/Youtube/Jelena Bekvalac

RECEPT

CELA JUGA JE TAMANILA OVO SIROTINJSKO JELO, A DANAS SU GA SVI ZABORAVILI: Evo kako se sprema ČUVENI AJMOKAC

U šerpu stavite belo meso, pa sipajte vodu

Objavljeno: 28.02.2024. 18:49h

Pileći ajmokac je starinsko srpsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka. Sve što vam je potrebno već imate kod kuće, a ako volite belo meso, onda smo sigurni da će vas i ovaj recept oduševiti. Najbolje od svega je što svima uspeva, a spada u prva jela koje su naše bake naučile da prave. Pileći ajmokac možete da služite sa pire krompirom ili samo sa salatom.

Sastojci:

700 g belog mesa

7-8 čenova belog luka

1-2 kašike masti

3 kašike brašna

500 ml pilećeg bujona

foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

Recept za pileći ajmokac:

Skuvajte meso

U šerpu stavite belo meso, pa sipajte vodu. Začinite po želji, a onda dodajte i kocku za supu. Kuvajte poklopljeno dok meso ne omeša, pa ga izvadite na tanjir i procedite supu.

Ispržite meso

Kada se belo meso ohladi isecite ga na tanke trake. U šerpi istopite mast, pa dodajte mleveni beli luk, a onda i dodajte brašno. Pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Vodite računa da brašno ne zagori. Zatim

Kuvajte ajmokac

Odmah nakon mesa sipajte i bujon i promešajte, pa poklopite i kuvajte. Kada se sos malo zgusne, gotovo je.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)