ukućanima će se svideti
NAJKUSNIJA SLANA TORTA SA POHOVANIM PEČENIM PAPRIKAMA: Predjelo za sve prilike - kremasta, lagana i jednostavna
Najukusnija slana torta sa pohovanim pečenim paprikama je predjelo za sve prilike, kremasta je, lagana i jednostavna
Kada pomislimo na torte ne mislimo samo na poslastice, već i one slane verzije u kojima uživamo kada su slave, proslave, rođendani i druge prilike.
Uvek je dobro iznenaditi svoje najmilije sa nečim novim, ukusnim i neobičnim.
Deca se naravno više raduju desertima, a oduševiće se kada im napravite kolač sa tri čokolade koji najlepše prave stare Bugarke.
One su vrsne u tome, a svoje lepše polovine ćete obadovati sa jednom najukusnijom slanom tortom sa pohovanim pečenim paprikama.
Recept sa sastojcima je ispred vas:
200 ml mleka
Kilogram pečene paprike
2 jajeta
350 grama praške šunke
200 grama trapista
1 velika pavlaka (400 ml)
brašno i prezle za pohovanje
Priprema:
Pečene paprike oljuštiti, dobro ocediti, a onda preseći po sredini, tako da se dobiju listovi velične šake
Isečenu papriku ispohovati po redosledu: brašno, jaja i prezla, a potom ispeći u tiganju. Pržiti dok poh ne porumeni.
Ostaviti pohovanu papriku da se ohladi i ocedi od viška ulja
Dok se paprika hladi, umutiti pavlaku tako da postane meka i laka za mazanje
Slaganje salate: u tacnu veličine 35×45 cm poređati pohovanu papriku tako da se formira kora naše slane torte.
Premazati pavlakom, a onda poređati tanko sečenu prašku šunku.
Ponovo poređati papriku, premazati pavlakom, pa složiti salatu.
Slana torta treba da ima četiri kore od pohovane pečene paprike.
Poslednju „koru“ premazati pavlakom, pa ostaviti tortu da se stegne u frižideru.
Iseći tortu na kockice i posuti rendanim trapistom, pa služiti kao predjelo.
Bonus video:
(Espreso/Lepotaizdravlje.rs/Hana Dunđerov/Prenela: N.J.)