Slana torta sa pohovanim pečenim paprikama, Foto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

ukućanima će se svideti

NAJKUSNIJA SLANA TORTA SA POHOVANIM PEČENIM PAPRIKAMA: Predjelo za sve prilike - kremasta, lagana i jednostavna

Najukusnija slana torta sa pohovanim pečenim paprikama je predjelo za sve prilike, kremasta je, lagana i jednostavna

Objavljeno: 28.02.2024. 18:39h

Kada pomislimo na torte ne mislimo samo na poslastice, već i one slane verzije u kojima uživamo kada su slave, proslave, rođendani i druge prilike.

Uvek je dobro iznenaditi svoje najmilije sa nečim novim, ukusnim i neobičnim.

Deca se naravno više raduju desertima, a oduševiće se kada im napravite kolač sa tri čokolade koji najlepše prave stare Bugarke.

One su vrsne u tome, a svoje lepše polovine ćete obadovati sa jednom najukusnijom slanom tortom sa pohovanim pečenim paprikama.

Pečene paprikefoto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

Recept sa sastojcima je ispred vas:

200 ml mleka

Kilogram pečene paprike

2 jajeta

350 grama praške šunke

200 grama trapista

Pohovanje pečenih paprikafoto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

1 velika pavlaka (400 ml)

brašno i prezle za pohovanje

Smesa sa šunkomfoto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

Priprema:

Pečene paprike oljuštiti, dobro ocediti, a onda preseći po sredini, tako da se dobiju listovi velične šake

Isečenu papriku ispohovati po redosledu: brašno, jaja i prezla, a potom ispeći u tiganju. Pržiti dok poh ne porumeni.

Filovanje slane torte sa pohovanim paprikamafoto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

Ostaviti pohovanu papriku da se ohladi i ocedi od viška ulja

Dok se paprika hladi, umutiti pavlaku tako da postane meka i laka za mazanje

Slaganje salate: u tacnu veličine 35×45 cm poređati pohovanu papriku tako da se formira kora naše slane torte.

Salata sa pohovanim paprikama u plehufoto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

Premazati pavlakom, a onda poređati tanko sečenu prašku šunku.

Ponovo poređati papriku, premazati pavlakom, pa složiti salatu.

Slana torta treba da ima četiri kore od pohovane pečene paprike.

Poslednju „koru“ premazati pavlakom, pa ostaviti tortu da se stegne u frižideru.

Slana torta sa pohovanim pečenim paprikamafoto: Printscreen/Youtube/ KITCHEN KK

Iseći tortu na kockice i posuti rendanim trapistom, pa služiti kao predjelo.

Bonus video:

(Espreso/Lepotaizdravlje.rs/Hana Dunđerov/Prenela: N.J.)