ODLIČAN UKUS
ŠTAPIĆI SA SUSAMOM I PIVOM SAVRŠENI ZA USKRŠNJI POST: Mogu da se jedu i posle 4 DANA, gotovi su dok kažeš keks
Recept za posne štapiće koji se prave očas posla
Polako se bliži početak Uskršnjeg posta koji je pravo vreme da se probaju neke nove đakonije i specijaliteti, neki novi ukusi.
Iako je posna trpeza nešto zahtevnija od mrsne, rezultat uvek bude odličan. Sve će vam biti jasno kada vidite ovaj recept...
Ukoliko i vi želite uživate u savršenim, hrskavim štapićima koji su prilagođeni postu odmah zapišite recept, jer kad ih jednom probate uvek će biti na spisku vaših omiljenih pikanterija.
Za njihovu pripremu vam neće trebati ni mnogo vremena, a ni mnogo novca, a rezultat je sjajan.
Potrebno je:
550 g brašna
200 ml piva
250 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
100 g susama
origano, paprika u prahu po želji
Priprema:
U posudi prosejati brašno, pa dodati prašak za pecivo, so i susam. Izmešati suve sastojke. Potom dodati mokre, pivo i ulje, pa sve lepo sjediniti. Nakon toga umestiti testo da bude srednje tvrdo, pa ga rastanjiti na radnoj površini.
Trudite se da ne bude previše tanko, ali ni previše debelo. Isecite na štapiće i pospite začinom po želji. Možete i da miksujete, na neke papriku, na druge origano, na treće beli luk u granulama.
Kad sve pospete stavite ih na pek papir kojim ste obložili peh i pecite u rerni na oko 200 stepeni 15 do 20 minuta. Gotovi su kad dobiju lepu zlatnu boju.
A možete ih jesti i posle četiri dana.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)