savršena!
NAJSOČNIJA MUSAKA SA BORANIJOM PO BAKINOM RECEPTU ĆE VAS RASPAMETITI UKUSOM: Toliko je dobra da ćete olizati tanjir
Omiljeni srpski ručak po baka Jelinoj recepturi
Jedan od najboljih recepata za omiljeni srpski ručak nam je poslala naša omiljena baka Jela. Deca će obožavati ovako pripremljenu musaku sa boranijom.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 paprika
nekoliko čena belog luka ili veza mladog
1 veća šargarepa
1 veći krompir
250 gr ml mesa
ml paprika
ml biber
suvi začin
kari
2 jaja
200 gr kisele pavlake
200 ml mleka
malo kačkavalja
Priprema:
Iseckati luk i papriku sa belim lukom malo propržiti pa dodati meso i izdinstati.
Dodati suvi začin papriku kari i mleven biber i skloniti. U činiju sipati boraniju, šargarepu i preko dodati mleveno meso.
Sve dobro izjednačiti. Tepsiju podmazati uljem pa istresti u nju izmešanu boraniju.
U sud razbiti 2-3 jaja izmutiti , dodati kiselu pavlaku i mleko i izjednačiti.
Sipati preko boranije pa odozgo narendati malo kačkavalja- Peći na 210 stepeni C 45-50 minuta
bonus video
(Espreso)