preukusno
I UKUSNIJA I DALEKO JEFTINIJA OD KUPOVNE: Jedini pravi recept za brzu i najbolju CEZAR SALATU koju ste probali
Recept za Cezar salatu koju ćete poželeti da pravite svakodnevno
Cezar salata je jedna od najpopularnijih obrok salata i ima mnogo varijacija. Ipak, za recept koji je pred vama se veruje da je jedini originalan. Nastao je kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potošene zalihe hrane.
Pa da krenemo.
Sastojci:
250 grama pilećeg belog mesa
100 grama slanine
5 kriški dvopeka naseckanog na kockice
1 glavica zelene salate
1 čaša pavlake
majoneza po ukusu
maslinovo ulje za prženje
1 paradajz
čen belog čuka
limunov sok od najmanje pola limuna srednje veličinež
so, biber, parmezan po ukusu
Priprema
Iseckajte piletinu na kockice, pa je propržite na maslinovom ulju. Potom izvadite, pa propžite slaninu, sitno sečen beli luk i dvopek sečen na kockice.
U jednoj dubokoj činiji pomešajte zelenu salatu isečenu na trake s piletinom, slaninom , dvopekom i belim lukom, pa im dodajte paradajz sečen na kockice i začinite.
Na kraju u odvojenoj posudi pomešajte pavlaku, sok od limuina i majonez, pa njima prelijte salatu.
Sve pospite rendanim parmezanom.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)