recept
PIRE MOŽE BITI UKUSAN I BEZ MLEKA, EVO ŠTA VAM JE PITREBNO: Starinski način pripreme mnogo JEFTINIJI od današnjeg
Pire bez mleka i putera uz ovaj trik neće biti suv i biće odličan prilog uz meso
Pire krompir ima standardnu tehnologiju kuvanja. Ovo je prilog koji se voli i poštuje u mnogim zemljama sveta. Možda ćete želeti da saznate i 6 kulinarskih saveta za studente - genijalni trikovi da uštedite, a jedete kvalitetno.
Po klasičnim receptima, u pire treba dodati puter i mleko. Ali ovo, naravno, nije jedini način pripreme pire krompira. Evo kako da napravite najukusniji pire bez mleka i putera!
Ako se dogodilo da kod kuće niste imali mleko ili puter, a morate da pripremite pire, možete pronaći izlaz iz situacije. I nije tako teško kao što deluje.
Čime zameniti mleko i puter u pire krompiru?
Za pripremu pire krompira biće vam potrebna vodau kojoj se kuva krompir. Zbog toga nije neophodno sipati ga odmah nakon kuvanja. Naravno, obična čorba od krompira neće zameniti puter i mleko i neće napraviti svilenkastu teksturu. Krompiru neće dati izrazit kremasti ukus, ali ni vaš pire neće biti suv. Može se smatrati dijetalnom verzijom običnog priloga.
Takođe, luk će biti odličan dodatak pireu. Najbolje je iseći i propržiti luk na ulju, a zatim pomešati sa pireom. Takav pire krompir će biti ukusan i bez tradicionalnih mlečnih proizvoda.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)