topi se u ustima
BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA STARINSKI KOLAČ SA MAKOM KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Brzo i lako se sprema, a ukus OBEĆAVA
Služiti kad se potpuno ohladi
Davno ovaj kolač sam probala kod moje komšinice, zapisala ga na novini od tad je uvek u mojoj rerni.
Potrebno je:
3 jaja
150 gr šećera
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
2 jogurta od 180 ml
100 gr suvog groždja potopljenog u rum
2 kašike džema ili krema
100 gr maka
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Ubaciti jogurt,suvo groždje i mak. Sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom pa sipati pola testa. Nabacati.
dzem po kašičicu svuda po testu i prekriti ostatkom testa. Poravnati. Peći na 200 stepeni C 20 minuta pa smanjiti na 160stepeni i peći ukupno 50 minuta da lepo zarumeni.
Pečen kolač posuti prah šećerom ili preliti rastopljenom čokoladom. Seći potpuno ohladjen.
Bonus video:
(Espreso)