recept
AZIJSKI TROUGLIĆI KOJE ĆETE OBOŽAVATI, BRZA I LAKA PRIPREMA: Čak i početnici će znati da ih naprave
Božanstven fil daje neverovatan ukus
Ukusi Azije nam nisu strani, ali ipak volimo kad malo zaliči na nešto naše. E ove trouglaste pitice su toliko ukusne da ćete ih obožavati, a uz dodatak malo začina postaju čista egzotika za početnike u ovoj kuhinji.
Od ove količine namirnica dobićete 16 do 20 trouglića. A evo i recepta za ovo sjajno jelo:
Potrebno je:
- tanke kore za pitu po potrebi
- ulje 4 kašike
- crni luk 1 glavica
- beli luk 4 čena
- svinjetina, mlevena 200 g
- ringlica, slana1 komad
- šećer 1 kašičica
- so i biber po ukusu
- kumin 1/2 kašičice
- pire od bundeve 400 g
- žumanca 2
- ulje za prženje po potrebi
Kako pripremiti:
Propržite usitnjen beli i crni luk, dodajte meso, pa kad se ono isprži, ubacite sve ostale sastojke. ržite vrlo kratko samo da se sjedini fil. Prohladite, isecite kore na kocke, stavite fil u s redinu, pa premažite žumancetom ivice i spakujte trouglaste pitice.
Pržite na srednjoj vatri, u dubokom ulju, po minut sa svake str ane i služite s ljutim, slatko-kiselim sosom ili soja-sosom za umakanje.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)