Pita, Foto: Jelajelena Petrović

recept

AZIJSKI TROUGLIĆI KOJE ĆETE OBOŽAVATI, BRZA I LAKA PRIPREMA: Čak i početnici će znati da ih naprave

Božanstven fil daje neverovatan ukus

Objavljeno: 25.02.2024. 14:07h

Ukusi Azije nam nisu strani, ali ipak volimo kad malo zaliči na nešto naše. E ove trouglaste pitice su toliko ukusne da ćete ih obožavati, a uz dodatak malo začina postaju čista egzotika za početnike u ovoj kuhinji.

Od ove količine namirnica dobićete 16 do 20 trouglića. A evo i recepta za ovo sjajno jelo:

Potrebno je:

- tanke kore za pitu po potrebi

foto: Jelajelena Petrović

- ulje 4 kašike

- crni luk 1 glavica

- beli luk 4 čena

- svinjetina, mlevena 200 g

- ringlica, slana1 komad

- šećer 1 kašičica

- so i biber po ukusu

- kumin 1/2 kašičice

- pire od bundeve 400 g

- žumanca 2

- ulje za prženje po potrebi

Kako pripremiti:

Propržite usitnjen beli i crni luk, dodajte meso, pa kad se ono isprži, ubacite sve ostale sastojke. ržite vrlo kratko samo da se sjedini fil. Prohladite, isecite kore na kocke, stavite fil u s redinu, pa premažite žumancetom ivice i spakujte trouglaste pitice.

Pržite na srednjoj vatri, u dubokom ulju, po minut sa svake str ane i služite s ljutim, slatko-kiselim sosom ili soja-sosom za umakanje.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)