Keks, Foto: Tetiana Chernykova / Panthermedia / Profimedia

recept

HRSKAVI ČOKOLADNI KEKS KAO IZ PRODAVNICE: Čokolada koja se TOPI U USTIMA

Hrskavi čokoladni keks je jednostavan za pravljenje, a obožavaće ga i deca i odrasli

Objavljeno: 24.02.2024. 22:07h

Kada žudite za nečim slatkim, hrskavi čokoladni keks je najbolja poslastica koju možete da imate pri ruci. Možda ćete želeti da napravite i najbolje čokoladne bombice sa kokosom. Čokoladni keks daje predivnu aromu tokom pečenja. Evo kako da napravite hrskavi čokoladni keks!

Sastojci:

125 g slanog putera, omekšanog

100 g zlatnog šećera

foto: Printscreen/Youtube/Dolciveloci89

25 g smeđeg šećera

ekstrakt vanile

1 srednje jaje

2 kašike mleka

100 g običnog brašna

50 g kakao praha

75 g komadića čokolade, mešavinu bele i mlečne čokolade

Recept za hrskavi čokoladni keks

Umutite puter i šećer

Za hrskavi čokoladni keks stavite puter i oba šećera u veliku posudu za mešanje i umutite dok ne omekša, i ne bude lagano i kremasto (oko 7-10 minuta). Ubacite ekstrakt vanile.

Napravite testo

Pomešajte jaje i mleko zajedno u bokalu, pa dodajte u činiju sa puterom/šećerom i mešajte dok ne postane glatko. Dodajte brašno, kakao i komadiće čokolade i umutite da dobijete glatko testo.

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 180 C. Podelite testo na 14 delova, a zatim ga uvaljajte u grube loptice. Razmaknite kuglice preko pleha za pečenje, ostavljajući prostora da se šire dok se peku. Ohladite kuglice keksa 30 minuta.

Pecite keks

Pecite kolačiće 12-15 minuta, a zatim izvadite iz rerne. Kada izvadite pleh oštro ga udarite na radnu površinu (ovo izbacuje vazduh iz naduvanih kolačića i daje im željeni izgled). Ponovite sa drugim plehom za pečenje. Ostavite da se ohlade 5 minuta. Podignite limove za pečenje i kekse na rešetku dok se ne ohlade dovoljno za jelo. Uživajte u hrskavom čokoladnom keksu!

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)