Kolač, Foto: PRINTSCREEN/YT/EASY & YUMMY

recept

PUSLICA ROLAT KOJI SE TOPI U USTIMA: Zasladite se uz BRZU POSLASTICU kojoj niko ne odoljeva

Jedna kora ispečena u plehu od rerne podloga je za neiscrpne mogućnosti!

Objavljeno: 24.02.2024. 19:15h > 19:18h

A ako vam se prijelo nešto slatko, imamo pravi recept za vas.

Naime, reč je o jednostavnom rolatu koji ćete da obožavate!

Potrebno je:

- belanca 30 g

- šećer u prahu 180 g

- vanil šećer ½ kesice

- skrobno brašno 10 g

- limuntus prstohvat

- umućena slatka pavlaka 200 g

- oceđene višnje 250 g

foto: Printscreen/ Youtube/ Sugar Geek Show

ZA PREMAZIVANJE:

- pavlaka za kuvanje 100 ml

- bela čokolada 100 g

Kako pripremiti:

Pleh dimenzija 30 x 40 cm obložite papirom za pečenje i papir nauljite kako se kora ne bi zalepila. Mikserom mutite belanca na srednjoj brzini, pa kad smesa postane penasta, dodajte limuntus i vanilin-šećer. Nastavite sa mućenjem većom brzinom i lagano dodajte šećer u prahu, kašiku po kašiku. Kad se smesa zgusne i postane svilenkasta, dodajte gustin i opet kratko izmiksajte.

Špatulom rasporedite smesu i dobro poravnajte, pa pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, da kora dobije lepu svetlobraonkastu boju. Gotovu koru izvadite sa papirom i prevrnite je na drugi papir. Dok se kora hladi, umutite šlag i njime premažite ohlađenu koru. Rasporedite višnje, uvijte rolat i stavite ga u frižider. Od pavlake i čokolade napravite ganaš, ohladite ga i špricem dekorišite rolat pre serviranja.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)