Foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

OBAVEZNO PROBAJTE

RECEPT ZA PRAVI ITALIJANSKI SPECIJALITET KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Ovakve LAZANJE još niste probali - ukus je bogovski

Lazanje su čuveni italijanski specijalitet koji se pravi u celom svetu

Objavljeno: 22.02.2024. 23:20h

Nastankom društvenih mreža, možemo da vidimo sve više različitih recepata za neka poznata jela, a lazanje su jedno od tih. Umesto da ih pravite po originalnom receptu, lazanje spremite na brzinu u tiganju. Sve je jednostavno, a najbolje od svega je što uspeva i početnicima u kuhinji.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 1 kašika belog luka
  • 1 kašika italijanskog začina
  • 2 kašike paradajz paste
  • 250 g mlevenog mesa
  • 300 ml paradajz sosa
  • 1 l pilećeg bujona
  • 75 ml pavlake za kuvanje
  • 250 g kora za lazanje
  • 50 g parmezana
  • 100 g tvrdog sira

Recept za lazanje u tiganju:

Korak 1

Ispržite meso

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a onda dodajte i italijanski začin. Promešajte i pržite dok crni luk ne omekša. Nakon toga dodajte mleveno meso, kao i paradajz pastu. Sve lepo promešajte. Ostavite da se meso proprži, pa posolite i pobiberite.

Korak 2

Sipajte paradajz sos, bujon i pavlaku za kuvanje u meso

U proprženo meso sipajte paradajz sos, bujon i pavlaku za kuvanje. Sve dobro promšejte. Ostavite da sos proključa, pa dodajte ostale sastojke.

Korak 3

Krčkajte lazanju

Kada sos proključa dodajte iscepkane kore za lazanju i sve dobro promešajte. Poklopite i ostavite da se krčka nekih 20 minuta. Nekih 5 minuta pred kraj dodajte rendani sir i parmezan, promešajte i služite.

BONUS VIDEO

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M)