TRIK
EVO KAKO DA VAM MESO BUDE MEKANO I TO BEZ MARINADE: Potreban vam je samo JEDAN SASTOJAK i raspadaće se
Isprobajte ovaj jednostavan trik, zahvaljujući kome će meso biti izuzetno mekano
Ako želite da se meso koje ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik sa kivijem, zahvaljujući kome će meso biti izuzetno mekano.
Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme.
Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono postaje vrlo meko.
Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške isečen kivi nekih sat, dva pre pripreme.
Takođe, važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme. Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)