recept
OVA TRADICIONALNA TORTA JE BILA KRUNA SVAKOG SLAVLJA U JUGI: Nema PEČENJA sprema se za MANJE OD 20 minuta (VIDEO)
Torta Beli anđeo zaslušno je zauzela mesto jedne od najboljih torti koje imamo.
Torta beli anđeo je jedna od lepših koju ćete jesti. Sprema se vrlo lako i jednostavno da može svakom ispasti iz prve. Kremasta, preukusna, izdašna torta koja se ne peče.
Sastojci:
- 1 pakovanje korice za rozen tortu
- 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 1 litar mleka
- 12 kasika sećera
- 100g bele /najbolje mlečne/ čokolade
- 100g pečenih mlevenih lešnika ili badema može i bez
- 250g maslaca ili margarina
- 150g sećera u prahu/100g ako želite manje slatku tortu
- 200 ml mleka u prahu/100g ako želite manje slatku tortu
- 500 gr šlag kreme sa ukuom slatke pavlake
- 500ml hladne gazirane vode
Priprema:
Skuvati puding sa mlekom koje ste prethodno zašećerili. Dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti smesu da se ohladi.
Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu.
Preostalu čokoladu sitno iseckati. Sve to dobro promešati.
Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti.
Filovati:
Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ I.O.)