Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

recept

SEKELI GULAŠ SPREMALA JE SVAKA BAKA U STAROJ JUGI: Ovo ZIMSKO JELO uče mlade domaćice da prave, Srbi ga OBOŽAVAJU

Sekeli gulaš idealan je izbor za hladne zimske dane. Ukusno jelo naših baka i danas mnogi rado pripremaju!

Objavljeno: 20.02.2024. 10:08h

Sekeli gulaš idealan je izbor za hladne zimske dane. Ukusno jelo naših baka i danas mnogi rado pripremaju!

Sastojci:

  • 600 g mesa po izboru
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 400-500 g kiselog kupusa
  • 4 kašike ulja
  • sol, biber
  • list lovora
  • Kašičica kima
  • Kašika slatke mljevene paprike
  • Kašika ljute mljevene paprike
foto: Profimedia

Priprema:

U većem loncu na malo ulja izdinstajte luk, dodajte meso narezano na kockice i dinstajte desetak minuta. Kad se zaprži sa svih strana, dodajte beli luk i kratko prodinstajte. Dodajte mlevenu papriku i lovor, opran i oceđen kupus i nalijte vode toliko da prekrije meso. Začinite solju, paprom i kimom te kuvajte na laganoj vatri uz povremeno mešanje dok meso i kupus ne omekšaju, oko sat vremena. Pred kraj dodajte brašno razmućeno u malo vode, promešajte i ostavite da se krčka pet minuta. Poslužite s kiselom pavlakom.

Bonus video:

(Espreso/Novi.ba)