recept
SEKELI GULAŠ SPREMALA JE SVAKA BAKA U STAROJ JUGI: Ovo ZIMSKO JELO uče mlade domaćice da prave, Srbi ga OBOŽAVAJU
Sekeli gulaš idealan je izbor za hladne zimske dane. Ukusno jelo naših baka i danas mnogi rado pripremaju!
Sekeli gulaš idealan je izbor za hladne zimske dane. Ukusno jelo naših baka i danas mnogi rado pripremaju!
Sastojci:
- 600 g mesa po izboru
- 150 g kiselog vrhnja
- 2 glavice crvenog luka
- 2 češnja bijelog luka
- 400-500 g kiselog kupusa
- 4 kašike ulja
- sol, biber
- list lovora
- Kašičica kima
- Kašika slatke mljevene paprike
- Kašika ljute mljevene paprike
Priprema:
U većem loncu na malo ulja izdinstajte luk, dodajte meso narezano na kockice i dinstajte desetak minuta. Kad se zaprži sa svih strana, dodajte beli luk i kratko prodinstajte. Dodajte mlevenu papriku i lovor, opran i oceđen kupus i nalijte vode toliko da prekrije meso. Začinite solju, paprom i kimom te kuvajte na laganoj vatri uz povremeno mešanje dok meso i kupus ne omekšaju, oko sat vremena. Pred kraj dodajte brašno razmućeno u malo vode, promešajte i ostavite da se krčka pet minuta. Poslužite s kiselom pavlakom.
Bonus video:
(Espreso/Novi.ba)