Slavica Rokvić, Foto: Instagram printscreen/rokvic.slavica

bravo!

UDOVICA MARINKA ROVKVIĆA NAS VRAĆA U DETINJSTVO: Svaka joj čast na UMEĆU, žene će joj ZAVIDITI

U receptu nema šećera, jedan trik zlata je vredan

Objavljeno: 20.02.2024. 07:24h

Slavica Rokvić je pravi mađioničar u kuhinji. Pratioce na Instagramu redovno oduševljava jednostavnim receptima koji inspirišu svaku domaćicu.

Ovog puta na repertoaru je kolač koji miriše na detinjstvo - čupavci.

Slavica čupavce ih pravi na zdrav način, tako da je kolač posan, bezglutenski i sa minimalno šećera.

Slavica Rokvić pravi odlične kolačefoto: Instagram printscreen/rokvic.slavica

Sastojci:

350 g pirinčanog brašna

40 g bundevinog brašna

40 g lanenog brašna

200 g kokosovog šećera

1 i 1/2 praška za pecivo

1 vanilin šećer

200 ml ulja od koštica grožđa

300-400 ml kisele vode

Tepsiju namažite uljem i pospite brašnom pa potom u njoj sjedinite sve sastojke. Pecite kolač u rernu na 200 stepeni 25 minuta. Ohladiti i iseći na kockice.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Profimedia

Preliv od čokolade:

200 g posnog margarina

150 g kokosovog šećera

200 ml vode

2 kašike organskog kakaa

100 g posne čokolade

Sjedinite sve sastojke u šerpici i otopite na šporetu. Zatim kocke ispečenog kolača umačite u čokoladu, a potom ih odmah uvaljajte u kokosovo brašno.

Bonus video:

(Espreso/Hello/M.Ć)