bravo!
UDOVICA MARINKA ROVKVIĆA NAS VRAĆA U DETINJSTVO: Svaka joj čast na UMEĆU, žene će joj ZAVIDITI
U receptu nema šećera, jedan trik zlata je vredan
Slavica Rokvić je pravi mađioničar u kuhinji. Pratioce na Instagramu redovno oduševljava jednostavnim receptima koji inspirišu svaku domaćicu.
Ovog puta na repertoaru je kolač koji miriše na detinjstvo - čupavci.
Slavica čupavce ih pravi na zdrav način, tako da je kolač posan, bezglutenski i sa minimalno šećera.
Sastojci:
350 g pirinčanog brašna
40 g bundevinog brašna
40 g lanenog brašna
200 g kokosovog šećera
1 i 1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
200 ml ulja od koštica grožđa
300-400 ml kisele vode
Tepsiju namažite uljem i pospite brašnom pa potom u njoj sjedinite sve sastojke. Pecite kolač u rernu na 200 stepeni 25 minuta. Ohladiti i iseći na kockice.
Preliv od čokolade:
200 g posnog margarina
150 g kokosovog šećera
200 ml vode
2 kašike organskog kakaa
100 g posne čokolade
Sjedinite sve sastojke u šerpici i otopite na šporetu. Zatim kocke ispečenog kolača umačite u čokoladu, a potom ih odmah uvaljajte u kokosovo brašno.
Bonus video:
(Espreso/Hello/M.Ć)