Pred sobom imate zdrav i hranljiv dodatak svim vašim jelima, Foto: Printscreen/ Youtube/ Emily's Kitchen
recept I VIDEO
RAŽANI HLEB SA SEMENKAMA I BEZ KVASCA: Zahvaljujući njemu svaki ručak pada u vodu, JEŠĆETE samo njega i TRAŽITI JOŠ
Ovaj ražani hleb se priprema sa semenkama i bez kvasca, izuzetno je ukusan.
Objavljeno: 19.02.2024. 13:29h
Ilinka Orović
Ražani hleb je jedan od boljih koji ćete uneti u svoj organizam. Naučite sami da ga pravite. Biće gotov za svega pola sata, a pred sobom ćete imati zdrav i hranljiv dodatak svim vašim jelima.
Sastojci:
- mešavina brašna za ražani hleb 380g
- kašičica sode bikarbone
- kašičica soli
- kašičica šećera
- pola kesice praška za pecivo 6g
- 2 kašike maslinovog ulja
- seme bundeve (golica)
- 3 kašike susama preprženog
- 360ml gazirane vode
Priprema:
Ostavite testo 10-15 minuta da odmori. Podmazati posudu za pečenje uljem i staviti testo. Oblikovati po đelji. Posuti ražano brašno i golicu i susam. Pritisnuti rukom semenke. Peći u zagrejanoj rerni na 220C 35-40 minuta.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ I.O.)