Oblande sa plazmom i pomorandžom, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

sećate se li se ovoga?

NAJKREMASTIJI KOLAČ KOJI SVI VOLE: Oblande sa plazmom i pomorandžom - recept star godinama unazad

Oblande sa plazmom i pomorandžom su najkremastiji kolač koji svi vole, a recept je star godinama unazad

Objavljeno: 18.02.2024. 12:00h

Nema ništa lepše od brzo spremljenih poslastica od kojih zastaje dah dok se jedu.

Svi se obradujemo sitnim kolačima na slavama, ali ne morate da čekate posebnu priliku da bi uživali u njima.

Takve su najlepše kuglice sa čokoladom, plazmom i lešnikom koja se spremaju brzinom svetlosti, a niko ne ostane ravnodušan na njih.

Oblande su kod nas takođe poznate, a ispred vas su sada jedne sa plazmom i pomorandžom.

Osvežajuće, najkremastije, a i sočne.

Rendanje pomorandžefoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Recept sa sastojcima:

1 zamrznuta pomorandža

4 lista oblande

300 g mlevene plazme

Pravljenje fila za oblande sa plazmom i pomorandžomfoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

100 g mlevenih oraha (možete dodati i šaku seckanih oraha)

250 ml mleka

50 g čokolade

200 g šećera

250 g maslaca ili margarina

Napravljen fil za oblande sa plazmom i pomorandžomfoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Za glazuru treba:

4 kašike ulja

150 g čokolade za kolače

Dekoracija:

Ukrasite iseckanom, svežom pomorandžom i mlevenim orasima

Priprema:

Mleko, šećer, maslac i čokoladu rastopiti i ostaviti dva tri minuta da se prohladi.

Filovanje oblandi sa plazmom i pomorandžomfoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Za to vreme narendajte zamrznutu pomorandžu.

Pomorandžu ubacite u fil, orahe i keks takođe, izmešajte i ostavite 5 minuta.

Fil podelite na tri jednaka dela i filujte oblande.

Istopljena čokolada preko oblandi sa plazmom i pomorandžomfoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Odozgo stavite nešto teže da se listovi slepe i kolač stegne.

Ostavite tako par sati, pa tek onda stavite glazuru.

Oblande sa plazmom i pomorandžomfoto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

I nju ostavite da se stegne (pola sata u frižideru) oblande isecite i uživajte.

Bonus video:

(Espreso/Plazmatorta.com/Prenela: N.J.)